دریل گیربکسی و دریل چکشی در چه مواردی تفاوت دارند؟

دریل گیربکسی و دریل چکشی در چه مواردی تفاوت دارند؟

این روزها از گیربکس در تمام دریل ها استفاده می‌ شود و حتی در دریل های چکشی نیز شاهد استفاده از آن هستیم. روند انتقال نیرو در دریل ها به این شکل است که آرمیچر وظیفه تولید قدرت را برعهده دارد و زمانی که چرخ دنده های گیریبکس با آرمیچر درگیر می شوند؛ سرعت و قدرت تولید شده توسط آرمیچر به سه نظام دریل انتقال داده می شود و دراصل تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در مدل و تعداد چرخ دنده های درون ساختار آن ها است.

دریل گیربکسی چیست؟

دریل گیربکسی دارای گیربکس یا همان جعبه دنده است که به کمک آن نیروی محرکه را به سرعت تبدیل می کند. تعبیه گیربکس در دریل های معمولی باعث افزایش نیروی محرکه دستگاه می شود و گشتاور بالاتری را می تواند ایجاد کند. دریل گیربکسی معمولاً سرعت ثابت دارد و خروجی سرعت قابل تغییر نیست.

دریل گیربکسی قدرت بالایی دارد و با قطر زیاد سوراخکاری را انجام می دهد. سوراخ کاری در اجسام سخت مثل فولاد به وسیله این دریل انجام می پذیرد. در مدل های جدیدتر و امروزی، قدرت و سرعت دریل گیربکسی می تواند به صورت متحرک و با استفاده از اهرم تغییر سرعت تنظیم شود. دریل گیربکسی از نظر منبع تغذیه نیز به دو نوع شارژی و برقی تقسیم می شود.

دریل چکشی چیست؟

به طور کلی دریل یک ابزار الکتریکی است که توانایی سوراخکاری دارد. حالت چکشی در بعضی از دریل ها، جهت کار با مصالح ساختمانی و یا سطوح سخت کاربرد دارد. دریل چکشی علاوه بر چرخش سه نظام، چکش کاری در پشت مته را نیز به کاربر ارائه می دهد. این محصول مانند یک دریل ساده عمل می کند و تنها تفاوتی که با یک دریل ساده دارد، وجود شاسی چکشی است. در واقع دریل چکشی این قابلیت را دارد که در حین چرخش سه نظام، به آن ضربه نیز وارد کند.

تفاوت های دریل گیربکسی و دریل چکشی

اصلی ترین تفاوت دریل گیربکسی و چکشی این است که در دریل گیربکسی به علت استفاده از تعداد بیشتری چرخ دنده می توان دستگاه را توسط کلیدی در دو حالت تنظیم کرد که در یک حالت دریل سرعتی و در حالت دیگر دریل قدرتی عمل می کند که دو حالت رابطه عکس با یکدیگر دارند یعنی زمانی که دریل را در حالت سرعتی می گذاریم قدرت آن کمتر است و زمانی که دریل را در حالت قدرتی می گذاریم سرعت کم تر می شود.

اما این دو نوع دریل در موارد دیگری نیز دارای تفاوت هایی می باشند که در ادامه به بیان هرکدام از این موارد می پردازیم :

تفاوت دریل چکشی و گیربکسی در ساختار
اگر روزی تصمیم گرفتید که به طور دقیق تفاوت در ساختار دریل گیر بکسی و دریل چکشی را بررسی کنید به شما توصیه می کنیم که حتما دستگاه را باز کنید. در دریل گیربکسی تعداد بسیاری چرخ دنده وجود دارد و در محفظه ای جدا گانه قرار گرفته اند که جنس آن محفظه از فلز است. به همین دلیل به دریل های گیربکسی؛ دریل های نیم تنه فلزی نیز می گویند اما در دریل های چکشی این چرخ دنده ها در بدنه پلاستیکی خود دستگاه قرار دارند و محفظه جدا گانه ای ندارند.

تفاوت دریل گیربکسی با دریل چکشی در قدرت
همین تفاوت های جزئی در ساختار این دو دریل موجب شده است که در دریل گیربکسی چون تعداد چرخ دنده ها بیشتر است قدرت بالاتری بتوان تولید کرد اما در دریل چکشی به علت اینکه تعداد کمی چرخ دنده وجود دارد قدرت کمتر است. البته نوع و مدل و مارک دریل در این مورد بسیار تاثیر گزار است و ممکن است استثنا نیز وجود داشته باشد.

تفاوت در کاربرد دریل گیربکسی و دریل چکشی
همان طور که می دانید کاربرد اصلی تمامی دریل ها باز و بسته کردن پیج ها و سوراخکاری است اما با توجه به اینکه این دو دستگاه در ساختار و قدرت خود اختلاف جزئی دارند در کاربرد هایشان نیز باهم تفاوت دارند. از دریل های گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ های سخت و بزرگ در سطوح بتنی، سیمانی و سنگی و هم چنین سوراخکاری در سطوح سخت مثل فولاد و آهن تا سطوحی با سختی متوسط استفاده می شود اما از دریل چکشی فقط برای سوراخکاری یا باز و بسته کردن پیچ در سطوح با سختی متوسط استفاده می شود.

تفاوت در سه نظام و مته
تمامی افرادی که با دریل کار کرده اند؛ می دانند که دو نوع سه نظام در بازار وجود دارد که نام یک مدل آن اتومات و نام دیگر آن آچارخور است و به طور دقیق نمی توان مشخص کرد که در دریل گیربکسی یا دریل چکشی کدام یک از این سه نظام ها استفاده می شود اما می توان گفت در دریل گیربکسی مته تا سایز ۱۳ و در دریل چکشی مته تا سایز ۱۰ گذاشته می شود.

دریل گیربکسی

تفاوت در وزن و حجم دو دریل
این امکان برای ما وجود ندارد که به طور دقیق بگوییم کدوم نوع سبک تر است و یا حجم کمتری دارد زیرا این ویژگی به عوامل دیگری مانند وزن سایر اجزا نیز بستگی دارد اما نمونه های دریل های گیربکسی چون تعداد چرخ دنده های بیشتری در آن ها استفاده شده است وزن سنگین تری دارند البته نباید فراموش کنید که نمی توانیم این ویژگی را برای همه دریل های گیربکسی در نظر بگیریم.

نحوه نگهداری و نکات ایمنی دریل چکشی و دریل گیربکسی

پس از بررسی کامل تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی به نکات ایمنی کار با آن ها اشاره می کنیم:

  • دریل چکشی برای سوراخ کاری مصالح ساختمانی به کار می رود. برای همین بهتر است در هنگام کار با این دریل از عینک ایمنی استفاده شود.
  • دریل چکشی برای سوراخ کاری دیوار استفاده می شود. بنابراین می بایست توجه کنیم که سیم برق درون دیوار وجود نداشته باشد.
  • موتور الکتریکی دریل با ذغال استارت می خورد. بنابراین در صورت خاموش شدن دریل در حین کار، بهتر است ذغال دستگاه چک شود.
  • سالم و تمیز کردن نگه داشتن بدنه دستگاه نیز اهمیت دارد.
  • فشار بیش از حد نباید به بدنه دستگاه وارد شود.
  • قبل از استفاده از دریل برقی، سیم برق می بایست چک شود تا قطعی نداشته باشد.
  • گرد و خاک نباید به درون دستگاه وارد شود زیرا باعث خفه کردن موتور دستگاه می شود.
  • طریقه نصب سه نظام بسیار بااهمیت است. زیرا ممکن است در حین کار در برود و باعث ایجاد صدمه شود.
فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.