نحوه نگهداری و استفاده از دریل برقی

نحوه نگهداری و استفاده از دریل برقی

دریل برقی پرکاربردترین ابزار برقی است و تقریبا در تمام کارگاه های کوچک و بزرگ و حتی منازل و دفاتر کار، یک یا چندتا از این ابزار یافت می شود و برای حفاری و سوراخکاری در مواد مختلف از آن استفاده می گردد.

تعمیر و نگهداری دریل اگر به طور صحیح و به موقع انجام شود، به افزایش طول عمر آن کمک می کند و باعث کاهش هزینه های شما خواهد شد. البته باید راه درست تعمیر و نگهداری ابزار ها را یاد گرفت و پیش از تعمیر دریل هم باید بررسی کرد که آیا تعمیر دریل از لحاظ مالی و زمانی به صرفه است یا خیر؛ اگر ایرادات فنی دریل شما آن قدر زیاد باشد که هزینه‌ی زیادی را برای شما ایجاد کند و بعد از مدت کمی هم دوباره نیازمند سرویس شود، بهتر است که از خیر تعمیر بگذرید و به فکر خریدن یک دریل نو باشید تا برایتان به صرفه تر باشد.

اجزای اصلی یک دریل برقی

دریل برقی دارای دو قسمت اصلی مکانیکی و الکتریکی است. دریل برقی در قسمت مکانیکی خود دارای گیربکس و چرخ‌دنده و در قسمت الکتریکی معمولا شامل یک موتور الکتریکی و کیت کنترل است. موتور همان بخشی ست که انرژی الکتریکی را دریافت می کند و به کمک کلاف های مسی خود، به صورت انرژی مکانیکی گردشی یا همان گشتاور تحویل می دهد.

همه موتورهای برقی شامل استاتور و روتور یا آرمیچرند که به صورت سیم‌پیچی شده هستند. برای رسیدن جریان به آرمیچر از براش یا زغال استفاده می‌شود. زغال یک قطعه گرافیتی با رسانایی بالاست که جریان را به آرمیچر هدایت می‌کند.

کیت کنترل دریل برقی هم وظیفه کنترل دور و جهت گردش موتور را بر عهده دارد. در دریل‌های برقی، جریان برق بعد از ورود، از راه کابل و دوشاخه وارد کیت کنترل و از آنجا وارد روتور یا استاتور می‌شود.

راهکارهایی برای افزایش عمر دریل برقی

قبل از هر چیز، حواستان باشد که همیشه دمای ابزار را کنترل کنید. به خاطر سرعت زیاد حرکت و گرمای بالا، احتمال آسیب به این ابزار بسیار زیاد است. پس در کارهای طولانی مدت و سنگین، توقف های منظمی ایجاد کنید و به دریل تان استراحت بدهید. ابزار را خاموش کنید تا دمای آن پایین بیاید و سپس به کار ادامه دهید.

حتما خرید دریل برقی را بسته به نیاز و کاربری خودتان انجام دهید. بررسی دقیق و جستجوی کافی را فراموش نکنید. بعد از خرید هم، از هر ابزار به اندازه‌ی توان آن توقع داشته باشید، نه بیشتر. قیمت دریل برقی بهترین نشانگر کارایی آن است. با دریل خودتان مهربان باشید و با دقت و سلیقه با آن برخورد کنید. بالاخره عصای دستتان در کارهای فنی است.

همیشه حواستان باشد که از گیرپاچ شدن مته‌ی دریل در کار جلوگیری کنید. اگر دریل شما مکانیزم کلاچ ایمنی ندارد، به محض گیر کردن مته در قطعه، سوئیچ ابزار را آزاد کنید و ابزار را خاموش نمایید. در غیر این صورت، امکان صدمه به شما و البته به دریل شما بسیار زیاد است.

محل نگهداری مناسب دریل

خواه شما فردی فنی و علاقه‌مند به انجام کارهای سوراخکاری باشید یا کسی که هر چند وقت یکبار دریل به ‌دست می‌گیرد، تا زمانی که یک دریل برای خود دارید، ضروری است که بدانید چگونه از آن به درستی استفاده کنید.

  1.  دریل را در جعبه نگهداری کنید
    شما نباید پس از کار با دریل برقی آن را روی میز کار رها کنید یا بعد از اتمام کار آن را در گوشه‌ای در جعبه ابزار خود قرار دهید. این می‌تواند باعث جمع شدن گرد و غبار و زباله در شکاف‌های کوچک دریل، به خصوص در نزدیکی مته شود. اکثر دریل‌های برقی دارای یک جعبه نگهداری از جنس پلاستیک سخت یا هر ماده مشابه دیگری هستند. شما همیشه باید دریل را پس از اتمام روز در جعبه خود قرار دهید. جعبه، دریل را عاری از ذرات گرد و غبار نگه می‌دارد و تضمین می‌کند که هر زمان که نیاز به کار با دریل برقی داشتید در شرایط مطلوب قرار گرفته است.
  2. دریل را در یک مکان خشک نگه دارید
    ابزار برقی باید دور از آب باشد. ممکن است با برخی ادعا‌ها مانند ضد آب کردن دریل برای استفاده در زیر باران و برف مواجه شوید. اما به خاطر داشته باشید که در نهایت، اینها فقط ادعا هستند و ممکن است لزوما کار نکنند.  پس اگر دریل شارژی دارید باز هم باید از آن در برابر آب و رطوبت محافظت کنید. بعلاوه، اگر در زمان نگهداری دریل برقی آن را بشکنید یا از آن در شرایط مرطوب استفاده کنید، احتمالاً گارانتی دریل باطل خواهد شد. با این حال، وقتی می‌گوییم دریل‌های بی سیم با آب سازگار نیستند، منظور ما فقط منابعی مانند باران و برف نیست. شما باید مراقب رطوبت هوا نیز باشید!
  3. دریل را دور از گرما نگه دارید
    برای نگهداری دریل برقی حتی زمانی که در جعبه‌های ضخیم و مقاوم در برابر آب و هوا نگهداری می‌شوند، نباید گرما ببینند. گرما باعث آسیب به باتری و همچنین افزایش خطر انفجار شود. بنابراین از قرار دادن دریل در فضای باز و نگهداری آن در هر جای دیگری که نور مستقیم خورشید وجود دارد، اجتناب کنید. به همین ترتیب، هنگام نگهداری ابزار خود در زیرزمین یا انباری، باید به سیستم گرمایش و خطوط لوله کشی توجه کنید.
  4. دریل خود را روی زمین نگذارید
    اگر در فضای باز سوراخکاری می‌کنید و نیاز است دریل را برای مدتی روی زمین بگذارید، سعی کنید آن را در سطحی بالاتر از زمین نگه دارید. اگر آن را مستقیماً روی زمین بگذارید، ممکن است خاک، زباله، بریده‌های چوب و چمن در دریل گیر کنند. می‌توانید همراه خود تکه‌ای پلاستیک داشته باشید. آن را روی زمین پهن کرده و پس از کار با دریل برقی آن را روی پلاستیک قرار دهید تا خاک و زباله وارد دریل نشود.

 دریل برقی

نحوه استفاده صحیح از دریل برقی

قبل از هر چیز اولین و مهم ترین نکته ای که باید مدنظر قرار دهید این است که بدانید دریل را برای چه منظوری می خواهید استفاده کنید و مطابق با نوع کاری که قرار است انجام دهید، نوع دریل و مته را انتخاب نمایید که در ادامه به این مورد اشاره خواهیم کرد:

  1. اطمینان از سالم بودن پریز برق
    پریز برق را از لحاظ ایمنی بررسی نموده و در صورت وجود هر گونه مشکل، سعی کنید که ابتدا مشکل را رفع نمایید و سپس از دریل استفاده نمایید.
  2. استفاده از پایه دریل
    پایه دریل زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که قصد دریل کاری سطوح سخت را دارید. در این صورت به راحتی می توانید این کار را بدون ایجاد مشکلی انجام دهید.
  3. محکم کردن مته در سه نظام
    قبل از شروع به کار باید مطمئن شوید که مته در سه نظام به صورت محکم و بدون مشکلی قرار گرفته است چرا که در غیر این صورت امکان در رفتن و مستقیم نبودن سوراخکاری وجود خواهد داشت.
  4. استفاده از لباس ایمنی
    سعی کنید در هنگام استفاده از دریل از لباس و عینک و دستکش ایمنی استفاده نمایید و هرگز از لباس هایی که آستین گشاد دارند، استفاده ننمایید چرا که دریل ها سری چرخان و برنده دارند که بسیار خطر ناک می باشند. در استفاده از دستکش ایمنی باید به این نکته توجه نمایید که دستکش مناسب دستتان انتخاب نمایید چرا که بزرگ و گشاد بودن دستکش ممکن است خطر آفرین باشد. استفاده از ماسک تنفسی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به مجرای تنفسی نیز خالی از لطف نیست.
  5. خودداری از اعمال فشار به دریل
    کار سوراخ کاری توسط موتور انجام دستگاه انجام می گیرد و با اعمال فشار بر دریل ممکن است دریل سر بخورد یا موتور آسیب ببیند.
  6. نشانه گذاری محل سوراخکاری
    قبل از شروع به کار بهتر است نقطه مورد نظر را نشانه گذاری نمایید و سپس مته را روی محل نشانه گذاری شده قرار دهید و بعد دستگاه را روشن نمایید.
  7. عدم نگهداری قطعه کار با دست
    برای کار بر روی قطعه کار، آن را با کمک یک گیره ثابت کنید تا به راحتی بتوانید عملیات سوراخکاری را انجام دهید. و توجه داشته باشید که هرگز نباید قطعه کار را دست ثابت نگهدارید چرا که دریل ها ابزاری بسیار برنده و خطرناکی هستند.
  8. خاموش کردن دستگاه در صورت ریختن مایعات بر روی دریل
    در صورت ریختن آب به روی دستگاه آن را خاموش نمایید و از برق بکشید و در صورتی که دریل شارژی است باطری آن را خارج نموده و دستگاه را خشک نمایید.
  9. استفاده از مته مناسب کار
    مته مهم ترین بخش یک دریل می باشد که نقش بسیار مهمی در سوراخکاری اشیا مختلف دارد. پس حتما در نظر داشته باشید همواره از مته مناسب کارتان استفاده کنید. تا هم نتیجه بهتری کسب نمایید و هم در هنگام کار با دریل دچار مشکل نشوید.
فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *