کلید دیمر و کلید کنترل سرعت گازی چه تفاوتی باهم دارند؟

کلید دیمر و کلید کنترل سرعت گازی چه تفاوتی باهم دارند؟

دیمر وسیله ای است که  جهت کنترل ولتاژ وسایل الکتریکی از وسیله ای استفاده می شود. این وسیله کاربردی قابلیت این را دارد که ولتاژ را از کمترین درجه تا بیشترین درجه تغییر دهد. علاوه بر کنترل میزان روشنایی، این وسیله قابلیت های دیگری نیز در صنعت دارد که استفاده از دستگاه ها و کنترل آن ها را برای کاربر راحت تر می نماید. به عنوان مثال کنترل سرعت چرخش موتورهای الکتریکی و کنتری میزان روشنایی، برخی از کاربردهای آن است. در ضمن برای تثبیت ولتاژ و یا سرعت نیز می توان ار این وسیله بهره برد.

معرفی انواع دیمر

دیمر انواع مختلفی دارد. اگر بخواهیم به مهم ترین انواع دیمر اشاره کنیم باید از دیمرهای لمسی، دیمرهای مکانیکی و دیمرهای هوشمند نام ببریم. در این بخش می توانید با این سه نمونه از دیمر و کاربرد آن ها آشنا شوید.

دیمر مکانیکی
نوعی از دیمرها هستند که در بازار به اسم دیمر مکانیکی شناخته می شوند و جز ساده ترین انواع دیمر می باشند. در دیمرهای مکانیکی با بهره گیری از یک پیچ تنظیم می توان میزان ولتاژ را کم و زیاد کرد. این نوع از دیمرها در انواع لامپ های روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند و این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم می‌ کنند تا میزان روشنایی را خیلی راحت افزایش یا کاهش دهند. جالب است بدانید برای نصب دیمرهای مکانیکی هیچ احتیاجی به آن که سیم کشی ساختمان تغییر کند وجود ندارد. به همین دلیل این وسیله را می‌ توان به آسانی و بدون نیاز به دستکاری و اعمال تغییرات به سیستم قدیمی ساختمان ‌ها اضافه نمود.

اما از کاربرد دیگری که دیمرهای مکانیکی چرخشی دارند استفاده از آن ها در ابزار آلات صنعتی است. وجود دیمرهای مکانیکی در ابزارآلات موجب می ‌شود بتوان سرعت گردش موتور را در آنها تنظیم کرد. به طور مثال زمانی که کلیدی که دارای دیمر است در ابزاری همچون فرز مورد استفاده قرار می ‌گیرد به کمک آن می توان سرعت گردش تیغه را در دستگاه مربوطه تنظیم نمود. به این ترتیب شما به عنوان کاربر دستگاه فرز این امکان را به دست می آورید که سرعت را متناسب با نوع نیازتان کم کرده یا آن را بالا ببرید.

دیمر لمسی
دیمر لمسی یکی دیگر از انواع دیمر های موجود در بازار است. این محصول را باید نمونه پیشرفته تر دیمر مکانیکی به حساب آورد. نحوه کار دیمر لمسی به این شکل است که دستگاه میزان ولتاژ را به طور خودکار تنظیم کرده و تغییر می‌ دهد. اما مثالی که می‌ توانیم برای این نوع از دیمر ها بیان کنیم تغییر روشنایی صفحه گوشی های موبایل است که مشاهده می کنیم به طور خودکار با تغییر میزان نور دچار تغییر می شوند. دیمرهای لمسی محصولات بسیار خوب و ایده آلی جهت کنترل مصرف انرژی و صرفه ‌جویی به حساب می ‌آیند. گفتنی است که امکان تنظیم دیمرهای لمسی به صورت دستی، کنترل از راه دور از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه و اینترنت نیز وجود دارد.

دیمر هوشمند
دیمرهای هوشمند یکی دیگر از انواع دیمرها هستند که قیمت آن ها نسبت به دیمرهای مکانیکی و لمسی بیشتر است. این نوع از دیمرها از نظر ظاهری فرق زیادی با دیمرهای لمسی ندارند ولی عملکرد آن ها به مراتب بهتر از دیمر‌های لمسی است. دیمر‌های هوشمند را می توان علاوه بر تنظیم به صورت دستی با استفاده از ریموت و اپلیکیشن نیز از راه دور کنترل نمود. معمولا دیمر هوشمند در خانه های هوشمند مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

دیمر

تفاوت اصلی کلید دیمر و کلید کنترل سرعت گازی

کلید کنترل سرعت گازی
در صورتی که دستگاه فاقد دیمر باشد، با متصل شدن به منبع تغذیه خود، بالاترین سرعت را به مطابق با ولتاژ ورودی خواهد داشت. اما در صورتی که دستگاه مورد نظر، مجهز به سیستم کنترل سرعت گازی باشد با فشار آرام دکمه سرعت بیشتر و بیشتر می‌شود و هر چه فشار را از روی دکمه‌ی مورد نظر کم‌تر شود، سرعت کاهش می‌یابد. به این ترتیب در کار با ابزارآلات، دیمر گازی کمک می کند تا کاربر بتواند به‌ راحتی سرعت کار روی قطعه کار را کنترل کند.

کلید دیمر دار
قابلیت تغییر و تنظیم سرعت اولیه با این کلید امکانپذیر است و در واقع سرعت دستگاه به میزان مشخصی ثابت خواهد ماند. در ساخت انواع دریل، پیچ گوشتی و اره بیشتر استفاده می شود. اما کلید دیمر دار الکترونیکی نیز وجود دارد که در فرز انگشتی، مینی فرز، دریل و همچنین اره عمودبر حرفه‌ای مورد استفاده قرار می گیرد.

فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.