پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد؟

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد؟

پولیش یک نوع ساینده است و مانند یک سمباده عمل می‌کند، اما با دانه هایی بسیار ریز تر از سمباده. در پولیش پرداخت بسیار ظریف انجام شده و این عمل بر اثر مالش مواد پولیشی و غلطش، و اصطکاک دانه های موجود در آن انجام می‌شود.

وقتی می‌خواهید رنگ اتومبیل خود را براق و یا آن را ترمیم کنید، در واقع یک لایه بسیار نازک از سطح رنگ را از بین می برید و وقتی از یک پوشش فلز، برای براق کردن یک قطعه فلزی استفاده می کنید، باز هم یک لایه از آن فلز را حذف خواهید کرد که بعد از آن سطح کاملا تمیز و جدید در زیر لایه رویی نمایان می شود. با این که ضخامت لایه رویی رنگ کمتر خواهد شد، ولی آنقدر این تاثیر ناچیز و جزئی می باشد که در کیفیت کلی رنگ هیچ تاثیری ایجاد نمی‌کند.

تقسیم بندی پولیش ها

این تقسیم بندی بر اساس قدرت ساییدگی انجام می گیرد. هر چه پولیش سفت تر و خشن تر باشد قدرت آن بالاتر است و اگر پولیش هیچگونه ساییدگی نداشته باشد، در واقع به نام واکس شناخته می‌شود. انتخاب پولیش مناسب کار بسیار مهمی است زیرا با انتخاب نامناسب نه تنها به هدف مطلوب نمی‌رسید بلکه گاهی نتیجه معکوس و زیان بار خواهد بود. برای شناخت انواع پولیش ها باید از مشخصات فنی آن اطلاع حاصل کنید.

همان گونه که بر روی سمباده ها عددی نوشته شده تا شدت زبری و نرمی آن مشخص گردد، در پولیش‌ها هم این عدد وجود دارد. اما بر عکس آنچه تصور می کنید هرچه این عدد بزرگتر باشد، پولیش نرم تر خواهد بود. در واقع این عدد مشخص کننده تعداد ذرات ساینده در واحد سطح می باشد و هر چه عدد بزرگتر باشد یعنی تعداد ذرات ساینده بیشتر خواهد بود، پس ذرات ریز و نرم تر است. در پولیش های متداول و بیشتر مورد استفاده، این عدد از حدود ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ می باشد.

انواع پولیش و کاربرد آن ها

پولیش زبر
پولیش‌های زبر را دست کم نگیرید! مقدار ساییدگی یک پولیش زبر به قدری است که زبری آن را با سمباده‌های ریز مقایسه می‌کنند. پولیش‌های زبر برای از بین بردن خراش‌های عمیق استفاده می‌شود بنابراین هنگام استفاده از پولیش‌های زبر باید محتاطانه و با دقت عملیات پولیش کاری را انجام داد.

در اکثر مواقع بعد از استفاده از پولیش زبر، قسمت پولیش شده مات می‌شود به همین دلیل بعد از پولیش زبر باید از پولیش نرم استفاده کرد تا جلا و شفافیت به رنگ خودرو بازگردد. پیشنهاد ما برای داشتن نتیجه بهتر استفاده از پولیش‌های نرمی است که با واکس مخصوص بدنه خودرو ترکیب شده‌اند. بهتر است برای پخش شدن یک پارچه محلول پولیش زبر از دستگاه پولیش استفاده کنیم.

معمولا پولیش‌های زبر با رنگ قرمز و یا اخرایی تولید می شوند. در انتخاب برند مناسب و با کیفیت پولیش زبر باید توجه کافی داشته باشیم زیرا استفاده از پولیش های زبر بی‌کیفیت می‌تواند زیان‌های زیادی به بدنه اتومبیل ما وارد کند. خوشبختانه در بازار ایران، پولیش‌های زبر، با کیفیت‌های مختلف تولید شده در شرکت‌های داخلی و خارجی موجود می باشد.

پولیش نرم
پولیش‌های نرم به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند ولی به صورت کلی میتوان کاربرد پولیش‌های نرم را در از بین بردن خط و خش‌ها و خراش‌های سطحی خلاصه کرد و البته برای ایجاد جلا و شفافیت در رنگ بدنه خودرو از پولیش‌های نرم استفاده میکنند. همچنین میتوان از پولیش نرم برای از بین بردن لکه‌هایی که به راحتی پاک نمی‌شوند، مانند لکه فضله پرندگان، شیره درخت و… استفاده کرد. از این پولیش میتوان برای کل بدنه و یا قطعه خاصی از بدنه استفاده کرد و یکی از نکات مثبت این پولیش این است که تقریبا زیانی برای بدنه خودرو شما ندارد.

معمولا پولیش‌های نرم با رنگ کرم یا سفید ساخته می شوند پولیش‌های نرم در انواع مختلفی تولید می‌شود و هر کدام از محصولات این دسته از پولیش‌ها مصارف خاص و البته نتیجه متفاوتی دارد. یکی از مهم ترین زیر شاخه‌های پولیش نرم پولیش واکس است.
قیمت‌های پولیش‌های نرم به طور کلی معمولا از پولیش‌های زبر پایین‌تر است و در بازار ایران با کیفیت‌های متفاوت و البته قیمت‌های مختلف موجود است.

پولیش واکس
پولیش واکس ها زیر مجموعه پولیش‌های نرم هستند که در واقع ترکیبی از پولیش نرم و واکس بدنه خودرو هستند. پولیش واکس‌ها همانطور که خصوصیات پولیش نرم را در از بین بردن خط و خش و خراش‌های سطحی دارند؛ ویژگی های واکس بدنه خودرو را نیز به همراه دارند که باعث شفافیت و جلا در رنگ بدنه خودرو می‌شوند. این پولیش‌ها معمولا به صورت مایع و اسپری و یا به صورت محلول در بازار موجود است.

پولیش تمیزکننده
به غیر از پولیش واکس انواع دیگری از پولیش‌ها زیر مجموعه پولیش‌های نرم در بازار موجود است؛ از جمله پولیش تمیزکننده بدنه خودرو که معمولا به صورت اسپری تولید می‌شود.این پولیش‌ها ترکیبی از پولیش نرم و تمیزکننده‌های خودرو مانند شامپو‌های مخصوص بدنه هستند و میتوان گفت خاصیت تمیزکنندگی و ایجاد شفافیت در این پولیش‌ها بیشتر از خاصیت از بین بردن خط و خش‌ها است. معمولا با استفاده از یک اسفنج یا دستمال مواد این پولیش‌ها را بر روی سطح بدنه می‌کشند. البته بهتر است قبل از استفاده از پولیش تمیز کننده خودرو را شسته و بدنه آن را خشک کنید تا نتیجه بهتری حاصل شود.

پولیش

مواردی که خودرو به پولیش کاری نیاز دارد

ماتی رنگ
در بعضی موارد سطح رنگ خودرو سالم است اما رنگ آن کاملا مات و بی روح است که معمولا این اتفاق بر اثر برخورد گرد و غبار معلق در هوا و ریزگردها و سنگریزه ها است که باعث ایجاد خطوط بسیار ریز روی سطح رنگ می شود که با چشم دیده نمی شوند اما باعث شکست نور و مات دیده شدن رنگ می گردد. در این مورد پولیش کاری می‌تواند سطح را هموار و صاف نمایند، تا شکست نور مثل آینه کامل شود و رنگ از حالت ماتی خارج شده و براق به نظر برسد.

سوختگی رنگ
سوختگی رنگ به دو بخش تقسیم می‌شود، الف) سوختگی ناشی از نور آفتاب ب) سوختگی توسط شعله. در صورتی که سوختگی سطحی باشد و در لایه اولیه قرار بگیرد با پولیش قابل ترمیم است ولی اگر سوختگی به لایه‌های زیرین رنگ رسیده باشد با پولیش نمی‌توان آن را ترمیم کرد. در ضمن باید گفت بر اثر بالا رفتن تکنولوژی و کیفیت رنگ، امروزه سوختگی های در اثر تابش نور مستقیم آفتاب بسیار کم شده است.

تاثیرات شیمیایی
باران اسیدی و شستشوی اتومبیل با شوینده های غیر استاندارد و شستشو با آب سخت، دانه های ریزی را روی بدنه خودرو ایجاد می‌کنند که باعث آسیب به رنگ می شود. اما با پولیش می توان آن را رفع کرد. لکه‌ها با باران اسیدی بیشتر در شهرهای صنعتی و آلوده اتفاق می‌افتد و در جاهایی که املاح آب زیاد است (آب سخت) پس از شستن اتومبیل حتما باید به سرعت آن را خشک کرد تا بر اثر خشک شدن آب روی بدنه املاح روی سطح آن باقی نماند و باعث آسیب رساندن به رنگ نگردد. همچنین باقی ماندن فضولات پرندگان بر روی خودرو به دلیل اسیدی بودن آن، صدمه به رنگ خودرو خواهد زد.

مواردی که باید برای انتخاب یک پد پولیش دقت کرد

  • بتوان به‌ راحتی آن را نصب و یا تعویض نمود.
  • باید به استحکام بافت آن برای داشتن یک پد پولیش بادوام دقت کرد.
  • دارای تراکم بالایی باشد تا بتواند در وقت و هزینه‌ی شما صرفه‌جویی کند.
  • پد، دیواره دار باشد تا بتواند لبه‌ها و گوشه‌ها را به‌راحتی پولیش کرد.
  • بالانس بودن صفحه سبب افزایش کیفیت و دقت عملیات پولیش‌کاری می‌شود.
  • در هنگام پولیش‌کاری نقص‌های رنگ سطوح، ازجمله اثرات به‌جای مانده در حین عملیات رنگ زنی را حذف کنید.
  • سطوح رنگ‌شده مصنوعات چوبی را جلا و براق کنید.
  • سطوح تعمیر شده و یا ساخته‌شده فلزی را به‌صورت آینه‌ای صیقل و براق کنید.
  • نقایص احتمالی ایجادشده در رنگ بدنه اتومبیل را حذف و بدنه را براق کنید.

شباهت‌ ها و تفاوت‌ ها میان واکس و پولیش

در حالی‌که واکس خودرو و پولیش هر دو برای براق شدن بدنه اتومبیل استفاده می‌شود ولی نحوه عملکرد آن‌ها متفاوت است. واکس برای براق شدن خودرو یک لایه محافظ بر روی سطوح رنگ شده اضافه می‌کند در حالی‌که پولیش یک لایه نازک از رنگ را برمی‌دارد و آن را براق می‌کند.

معمولا بعد از پولیش کردن بدنه خودرو، از واکس استفاده می‌شود تا از لایه جدید ایجاد شده محافظت شود. برخلاف واکس، نیازی به پاک کردن پولیش از روی بدنه نیست. در حالی‌که از واکس می‌توان برای تمامی رنگ‌ها استفاده کرد، بعضی مواقع پولیش‌ها تنها برای رنگ خاصی تولید می‌شوند. از پولیش برای سطوحی که دارای رنگ تیره هستند به منظور رنگ پریدگی استفاده می‌شود و برای رنگ‌های روشن، کاربرد پولیش براق کردن آن است.

فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.