انواع هاست و کاربردهای آن

انواع هاست و کاربردهای آن

حتما متوجه شده اید که اهمیت هاست‌ها از آنچه فکر می‌کنید بیشتر است. برای این که وب سایت شما مرتبا در دسترس کاربران باشد، باید یک هاست ایمن و پایدار و مطمئن از آن پشتیبانی کند. اگر قرار باشد وب سایت شما بطور مداوم از دسترس خارج شود، به هیچ یک از اهداف کسب و کار خود نمی‌رسید. به علاوه وب سایت‌هایی که مشکل هاست دارند، از دیدگاه الگوریتم گوگل نیز ارزشمند شناخته نمی‌شود و در نتایج جستجوی گوگل از اولویت‌های پایینی برخوردار هستند. بنابراین انتخاب شرکت هاستینگ یکی از بخش‌های مهم راه اندازی وب سایت است.

شرکت‌های هاستینگ خدمات مختلفی را ارائه می‌دهند و بر اساس این خدمات، هزینه‌های متفاوتی را دریافت می‌کنند. وابسته به نیاز کسب و کار خود باید خدمات هاست مورد نیاز برای وب سایت خود را انتخاب کنید. در ادامه انواع هاست را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.

هاست اشتراکی

هاست اشتراکی به خدمات هاستینگی گفته می‌شود که بر روی یک سرور، میزبانی چندین وب سایت را بر عهده می‌گیرند‌. از آنجایی که یک سرور توسط چندین وب سایت اجاره می‌شود، هزینه‌ی هاست‌های اشتراکی مقرون به صرفه تر است. اگر قصد راه اندازی وبلاگ را دارید، یا می‌خواهید یک وب سایت ساده برای کسب و کار خود راه اندازی کنید، هاست‌های اشتراکی گزینه‌های مناسبی هستند.

در گذشته استفاده ازهاست‌های اشتراکی مشکلاتی را به همراه داشت. برای مثال، افزایش ترافیک یک وب سایت بر روی سرعت لود شدن وب سایت‌های همسایه تاثیر منفی می‌گذاشت. اما امروز با استفاده از ابزار جدید، هاست‌های اشتراکی عملکرد خوبی دارند.

هاست‌های VPS

VPS مخفف کلمه‌ی Virtual Private Server است. وب سایت‌هایی که بر روی VPS اجرا می‌شود، یک سرور فیزیکی را با وب سایت‌های دیگر به صورت اشتراکی استفاده می‌کنند. تفاوت این نوع هاست با هاست‌های اشتراکی در این است که هر وب سایت به عنوان مستاجر هاست VPS، دارای پارتیشن خاص یا منابع اختصاصی تضمین شده مربوط به خود است. بنابراین اغلب حافظه ذخیره سازی و قدرت پردازش بیشتری در دسترس وب سایت‌ها است. با توجه به خدمات بهتر قیمت این نوع هاست‌، مقرون به صرفه است.

هاست‌های VPS برای کاربران با تجربه و دارای مهارت مدیریت سرور توصیه می‌شود.

کاربران سرور VPS می‌توانند به پارتیشن‌های خود دسترسی root داشته باشند و نرم‌افزارهای سرور خود را پیکربندی کنند. این ویژگی‌ها سطح بالایی از سفارشی سازی را برای اجرای برنامه‌های وب ساخته شده برای هر سیستم فراهم می‌کند.

اگر قصد دارید ازهاست‌های VPS استفاده کنید، قبل از ثبت نام حتما از خدماتی که توسط شرکت هاستینگ ارائه می‌شود، اطمینان حاصل کنید. سطح پشتیبانی، جزئیات اشتراک و قیمت‌ها به طور قابل توجهی در میان شرکت‌های مختلف متفاوت است.

هاست اختصاصی

هاست اختصاصی به این معنی است که شما یک سرور اختصاصی را در اختیار دارید. از نظر دسترسی، هاست‌های اختصاصی، مشابه هاست VPS هستند با این تفاوت که شما سرور خود را با وب سایت یا اپلیکیشن دیگری شریک نمی‌شوید.

به این ترتیب شما یک سرور فیزیکی را که در مرکز ارائه دهنده خدمات وجود دارد، به طور کامل اجاره می‌کنید و به خدمات پشتیبانی و تخصصی و حرفه‌ای دسترسی خواهید داشت.

هاست اختصاصی تنها برای وب سایت‌های درجه یک سازمانی که نیاز به سطح امنیت بسیار بالایی دارند، توصیه می‌شود. از آنجایی که هزینه اجاره‌ی این هاست بالا است؛ برای کسب و کارهای کوچک و متوسط نیازی به استفاده از آن نیست.

هاست ابری

این روزها هاست‌های ابری یک اصطلاح مبهم هستند. بنابراین اگر قصد استفاده از این خدمات را دارید، اکیداً توصیه می‌کنیم که حتما به جزئیات خدماتی که قرار است به شما ارائه شود، دقت کنید.

در ابتدا اصطلاح هاست‌ ابری به هاست‌های VPS مقیاس پذیر برای چند سرور گفته می‌شد. اگر برنامه وب شما افزایش ناگهانی ترافیک داشته باشد، سیستم می‌تواند منابع بیشتری را فراهم کند؛ تا فرآیند لود شدن اطلاعات به خوبی انجام شود. بنابراین میزبانی ابری به علت ارائه دادن خدمات گسترده قیمت‌گذاری متغیر و مشخصات متفاوت تری خواهد داشت.

با گسترش اصطلاحات مربوط به رایانش ابری، بعضی از شرکت‌های هاست خدمات معمولی هاست VPS خود را با عنوان هاست ابری ارائه کردند. در واقع این موضوع بهانه‌ای برای سوء استفاده و کلاهبرداری شده است.

شرکت‌هایی مانند شرکت خدمات وب مایکروسافت، آژانس خدمات رایانش ابری ارائه می‌دهند. این شرکت‌ها ابزارهای پیشرفته مورد نیاز برای میزبانی ابری را در دسترس دارند.

استفاده از سامانه‌ هاست ابری باعث می‌شود که وب سایت شما همیشه در دسترس باشد و به اصطلاح up_time آن بسیار بالا خواهد بود. اما در هاست‌های ابری، بکاپ گرفتن و حفظ امنیت وب سایت به علت پراکندگی داده‌ها کمی‌دشوارتر است.

هاست وردپرس

با توجه به استقبال زیاد کاربران از وب سایت‌های وردپرسی، هاست وردپرس یکی از انواع هاست‌های پرکاربرد در طراحی وب سایت است؛ این هاست بطور ویژه برای ارائه دادن خدمات میزبانی وب سایت‌های وردپرس طراحی شده است.

هاست‌های وردپرس برای ساده سازی، ایمن سازی و سرعت بخشیدن به نصب وردپرس طراحی شده‌اند و هدف آن‌ها ساده تر کردن فرایند نصب وردپرس نسبت به نصب وردپرس بر روی یک سرور لینوکس معمولی است.

در حالت کلی یک وب سایت وردپرسی در سرورهای لینوکسی و ویندوزی قابلیت میزبانی دارد. اما از آنجایی که وب سایت‌های وردپرسی استفاده زیادی از منابع سرور می‌کنند؛ پس باید از سرورهایی برای میزبانی آنها استفاده شود که منابع و سخت افزارهای قدرتمندی داشته باشند. به همین علت توصیه می‌شود که برای هاست یک وب سایت وردپرسی به طور ویژه از هاست وردپرس استفاده کنید. قیمت این هاست نسبت به هاست‌های اشتراکی بیشتر است.

هاست های ایرانی

منظور از هاست ایرانی این است که سرور هاست در دیتاسنتر ایران میزبانی می‌شود. سایت‌ های قرار گرفته روی هاستِ ایران در تمامی‌نقاط دنیا از طریق اینترنت در دسترس هستند. اما مشکلاتی از قبیل تحریم‌ها به آنها آسیب وارد نمی‌کند.

دستور انتقال سایت‌های اینترنتی ایرانی به داخل کشور از سال ۱۳۸۷ صادر شد. بر اساس این دستور دیتا سنترها و شرکت‌های هاستینگ ایرانی اقدام به ارائه سرویسهای هاست از سرورهای داخلی کردند.

کیفیت عملکرد هاست‌های ایران در طول زمان بهبود یافته و امروز بسیاری از وب سایت‌های بزرگ و پیشرفته از هاست‌های ایرانی استفاده می‌کنند. با این هاست‌ها می‌توان در ایران آپ تایم‌های ۹۹.۹ و حتی ۱۰۰ درصد را نیز تجربه کرد.

هرچه فاصله هاست با کاربر کمتر باشد، سرعتهای لود بیشتری را می‌توان تجربه کرد. به همین علت هاست‌های سرورهای ایرانی برای کاربران داخلی سرعت بیشتری را فراهم می‌کند. دومین ویژگی هاست‌های ایرانی، سازگاری بیشتر آنها با درگاه‌های پرداخت اینترنتی ایران است.

از طرفی هاست‌های ایرانی امکان دسترسی به وب سایت در ایران را کاملا فراهم می‌کند و اگر اختلالی در اینترنت ایران با خارج از کشور اتفاق بیفتد، وب سایت همچنان در داخل کشور برای کاربران در دسترس خواهد بود. این در حالی است که وب سایت‌ هایی که از هاست‌های خارجی استفاده می‌کنند، در چنین شرایطی از دسترس خارج می‌شوند. بهترین هاست های رایگان داخلی و خارجی را بشناسید.

هاست‌های ایران انواعی دارند که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم:

انواع هاست های ایران

 

انواع هاست‌های ایران

هاست‌های ایرانی بر اساس دسته بندی خدمات خود، به سه دسته اصلی تقسیم بندی می‌شوند:

هاست اشتراکی ایران

هاست‌های اشتراکی ایران از نظر روش کار، مانند هاست‌های اشتراکی بین المللی هستند. یعنی یک سرور مشخص قدرتمند، جهت میزبانی چندین وب سایت آماده می‌شود و منابع آن بین چند وب سایت مختلف تقسیم می‌شود. سیستم‌های اشتراکی در ایران از کنترل پنل‌های سی پنل یا دایرکت ادمین بهره می‌برند و این کنترل آنها امکان مدیریت هاست را برای مشتریان آسان می‌کند و کلیه منابع هاست را به سادگی در دسترس مشتری قرار می‌دهد. هاست‌های اشتراکی در دو نوع ویندوز و لینوکس ارائه می‌شوند.

هاست‌های اشتراکی ویندوز ایران

هاست اشتراکی ویندوز در ایران مخصوص سرورهایی است که سیستم عامل آن ویندوز باشد. ویندوز از زبان‌هایی مثل asp و asp.net و همچنین بانک اطلاعاتی ASSQL پشتیبانی می‌کند.

هاست‌های ویندوز باید از شرکت مایکروسافت لایسنس تهیه کنند. به همین علت هزینه بالاتری نسبت به هاست‌های لینوکس دارند.

برای هاست‌های ویندوز از سرورهایی مانند پنل‌های پلسک، هلم، وب سایت پنل و هاستینگ کنترولر استفاده می‌شود.

هاست اشتراکی لینوکس ایران

هاست اشتراکی لینوکس هاستی است که سرور آن از سیستم عامل لینوکس استفاده می‌کند.

سیستم عامل لینوکس به علت open source بودن و رایگان بودن بسیار مورد استقبال کاربران است. میزبانی وب لینوکس برای استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مثل html، php و پایگاه داده MYSQL مناسب است.

هاست لینوکس از کنترل پنل‌های سی پنل، دایرکت ادمین، پلسک و کلوکسو استفاده می‌کند.

هاست VPS ایران

‏ همان طور که در بخش معرفی انواع هاست گفتیم، هاست VPS دارای ویژگی‌های برتری نسبت به هاست‌های اشتراکی است. منابع این هاست اختصاصی بوده و به مانند میزبان اشتراکی بین چندین کاربر تقسیم‌بندی نمی‌شود. از لحاظ ظاهری و مدیریت سرور مجازی تفاوت چندانی با سرورهای اختصاصی ندارد.

هاست اختصاصی ایران

در ایران نیز سرورهای اختصاصی در اختیار کاربران قرار داده می‌شود. هاست‌های اختصاصی همه منابع سخت افزاری و نرم افزاری را متعلق به یک کاربر می‌کند. استفاده از هاست‌های اختصاصی برای سیستم‌های سازمانی بزرگ مناسب است.

جالب است بدانید که شرکت‌هایی وجود دارند که خدمات هاست را به صورت رایگان در اختیار مخاطبان خود قرار می‌دهند. قطعا خدمات ارائه شده توسط این شرکت‌ها با خدمات هزینه بر قابل مقایسه نیستند. اما برای کسانی که به تازگی کار طراحی وب سایت را شروع کرده اند، مناسب هستند.

شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات نیازهای کاربران خود را از قبل شناسایی کرده و به مرور زمان خدمات جدیدی را از طریق تبلیغات به آنها ارائه کرده و به این ترتیب کسب درآمد می‌کنند.

فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت آموزشی

9,000,000 تومان34,000,000 تومان

سئو سایت

1,500,000 تومان51,000,000 تومان

طراحی سایت فروشگاهی

8,000,000 تومان35,700,000 تومان

طراحی سایت خبری و اطلاع رسانی

6,000,000 تومان21,250,000 تومان

طراحی سایت آگهی و نیازمندی ها

8,000,000 تومان27,200,000 تومان

طراحی سایت شرکتی و صنفی

7,500,000 تومان24,650,000 تومان
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.