انواع دستگاه میخ پرچ کن و بررسی کاربرد هر کدام

انواع دستگاه میخ پرچ کن و بررسی کاربرد هر کدام

دستگاه میخ پرچ کن یا دستگاه پرچ (Riveting-Machine) برای اتصال دو قطعه یا ورق فلزی به یکدیگر کاربرد دارد و این عمل را با استفاده از رابط پرچ انجام می‌دهد. اتصال توسط این دستگاه‌ها به‌صورت دائمی است. اگر به دنبال شناخت انواع دستگاه میخ پرچ‌کن هستید، این مقاله را مطالعه کنید.

پرچ کن دستگاهی است که برای پرچ میخ در داخل سوراخ قطعه‌کار استفاده می‌شود. این دستگاه‌های پرچ دارای پستانک‌های تعویض‌پذیر هستند. این پستانک‌ها باید با توجه به هر نوع قطعه کاری و پرچ، طوری انتخاب شوند که قطر سوراخ پستانک کمی (و نه خیلی) بیشتر از قطر میخ‌پرچ باشد. به طور کلی چند پستانک در اندازه‌های مختلف روی بدنه پرچ‌کن نصب هستند که قابلیت تعویض دارند.

بیرون‌زدگی میخ و پرچ‌کاری ناموفق از نتایج بزرگ بودن پستانک است. برای حل این مساله باید پیش از آغاز پرچ‌کاری، پلیسه‌های حاصل سوراخ‌کاری را زدود تا باعث پارگی پرچ نشده و قطعه‌کارها را با گیره یا ابزارهای دیگر تا حد امکان به هم نزدیک کرد تا اتصال محکمی ایجاد شود. همچنین پرچ‌کن باید به صورت عمود روی قطعه‌کار قرار گیرد و پستانک روی قطعه‌کار چسبیده باشد.

انواع دستگاه میخ پرچ کن

این دستگاه‌ها از نظر شکل ظاهری و ساختاری دارای انواع بادی (پنوماتیک)، ساده (انبری)، شارژی و برقی هستند.

دستگاه‌ میخ پرچ کن ساده (انبری)
این نوع میخ پرچ‌ کن‌ها ۲ دسته انبری شکل دارند که در پرچ ورق در صنایع مختلف از جمله کارگاهی و صنعتی کاربرد دارد. این دستگاه دارای ۴ نازل با اندازه‌های متفاوت و متناسب با اندازه میخ‌های پرچ است که سایز آن‌ها بین ۲.۴ الی ۴.۸ میلی‌متر است. همچنین اندازه نازل‌ها با توجه به نوع کار و ضخامت قطعه کار انتخاب می‌شوند.

دستگاه پرچ ۲ دسته‌ای
این دستگاه جزو قوی‌ترین دستگاه‌های پرچ است و کاربرد آن بیشتر برای پرچ کردن ورق‌های مسی، آلومینیومی، استیل و فولاد است. در این نوع دستگاه پرچ به دلیل بلند بودن طول دسته میزان انتقال نیرو به سر دستگاه بسیار زیاد است. این دستگاه به علت داشتن طول بلند در محیط‌های کاری که دسترسی سختی دارند، کاربرد دارد. این ابزار برعکس دستگاه پرچ‌کن دستی انبری توسط دو دست کار صورت می‌پذیرد.

دستگاه میخ پرچ کن‌ آکاردئونی
این نوع دستگاه یک دسته دارد که طول آن قابل تغییر است. این دستگاه قابلیت کار با یک دست را دارد و کاربرد آن به آسانی انجام می‌شود. برای کار با این دستگاه باید دسته را تا انتها باز کرد و برای پرچ دسته بسته شود. نازل‌های این دستگاه در محدوده‌ی ۲.۴ الی ۲.۶ میلی‌متر است.

دستگاه پرچ بادی (پنوماتیک)
این نوع ابزارها به‌ طور کلی در دو نوع پنوماتیک ساده و با مکانیزم هیدروپنوماتیک ساخته می‌شود. دستگاه‌های پرچ پنوماتیک، به خصوص پرچ‌زن هیدروپنوماتیک، سرعت بالایی نسبت به نمونه‌های دستی داشته و خستگی و صرف انرژی کاربر را کاهش می‌دهد و از این رو برای پروژه‌های با حجم بالا کاربرد دارند. عملکرد مناسب این دستگاه، توسط نیروی هیدرولیک با محرک باد ایجاد می‌شود که با توجه به تولیدکنندگان مختلف، دارای مکانیزم خاص خود است.

این ابزارها قابلیت کاربری با موفقیت در طیف گسترده‌ای از کاربردهای صنعتی را داشته و برای کار به یک کمپرسور هوای فشرده نیاز دارند. این ابزار در صنایع کانال‌سازی، کشتی‌رانی، هواپیمایی، خودروسازی و فلزکاری که دارای حجم بالای کاری هستند، کاربرد فراوانی دارد. قطر نازل‌های مورد استفاده در این ابزارها بین ۲.۴ الی ۶.۴ میلی‌متر است و در مقیاس اینچی این نازل‌ها در حدود ۳۲/۳ الی ۱۶/۳ می‌باشد. ابزارهای پنوماتیک مهره پرچین به صورت چرخشی/کششی است. این ابزار برای آویز کردن میخ پرچ، به مندریل می‌چرخد و سپس مندریل را می‌کشد تا مهره به اندازه کافی جمع شود و ابزار به یک فشار تنظیم شده یا یک کورس تنظیم می‌شود تا جایی که مهره در قطع کار محکم شود.

بعضی از دستگاه‌های پرچ زن بادی دارای مخزن نگه‌دارنده، مانده میخ پرچ است که برای استفاده در خطوط تولید بهترین انتخاب هستند. فشار باد مناسب این نوع دستگاه‌ها ۶.۲ بار بوده و اگر فشار باد عددی کمتر یا بیشتر باشد، منجر به آسیب به دستگاه خواهد شد.

میخ پرچ

دستگاه میخ پرچ کن برقی یا شارژی

کاربرد میخ پرچ‌ کن‌های شارژی در زمان‌هایی که سیم‌ها باعث مزاحمت در کار می‌شوند، بیشتر است. دستگاه‌های میخ پرچ‌‍‌ کن برقی و شارژی به دلیل اینکه انرژی کمتری از کاربر می‌گیرند، بازدهی کار را با کاهش خستگی کاربر بالا می‌برد. این نوع دستگاه علاوه بر انرژی کمتر، لرزش دست را در هنگام کار به حداقل رسانده و ایمنی کار را افزایش می‌دهد. قطر نازل‌های این دستگاه بین ۲.۴ الی ۶.۴ میلی‌متر است.

مزایای استفاده از دستگاه میخ پرچ

  • مقرون به صرفه بودن: این ابزار در مقایسه با ابزار دیگر ابزارها که به منظور وصل کردن دو قطعه به همدیگر طراحی و تولید شده‌اند قیمت بسیار مناسب‌تری دارد.
  • راحتی کار با آن: از طرفی کارکردن با این ابزار نیاز به مهارت خاصی ندارد. به راحتی می‌توانید بدون هیچ گونه آموزشی با آن کار کنید.
  • تعمیر پذیری بالا: همچنین چون ساختار این وسیله ساده است. احتمال خراب شدن آن بسیار اندک است و در صورت خرابی، به راحتی تعمیر می‌شود.
  • تنوع بالا در مدل: این وسیله انواع مختلفی دارد و باید متناسببا جایی که میخواهید از آن استفاده کنید یکی از انواع آن را انتخاب و خریداری کنید. به طور مثال در فضاهای تنگ و کوچک، قادر به استفاده از پرچ معمولی را نخواهید داشت.
  • سایز کوچک و مناسب: این وسیله سایز خیلی بزرگی ندارد. طوری طراحی شده است که به راحتی در جعبه ابزار قرار می‌گیرد. به راحتی قابل حمل شدن است.

کاربرد دستگاه میخ پرچ

از انبر پرچ به منظور متصل کردن هر قطعه با هر جنسی می‌توان استفاده کرد. پرچ کن‌ها با نام انبر پرچ و دستگاه پرچ در بازار موجود هستند. انبرهای پرچ کن همان طوری که از اسم آن مشخص است شکلی شبیه به انبر دست دارند و به سه دسته ساده، دو دسته و آکاردئونی تقسیم می‌شوند. دستگاه پرچ هم به دو نوع بادی و برقی یا شارژی هستند.

نوع دستی ابزار پرچ بیشتر برای مصارف خانگی مناسب است و انواع بادی و برقی این وسیله در انواع صنعت‌های بزرگ کوچک به خصوص صنعت خودرو سازی به منظور متصل کردن باربند، رادیاتور، بدنه خودرو، پلاک و …. استفاده می‌شود. علاوه بر صنعت خودرو سازی برای تولید انواع لوازم خانگی همچون یخچال و حتی اتصال قطعات دوچرخه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.