انواع شمشاد زن و کاربرد آن ها

انواع شمشاد زن و کاربرد آن ها

فضا های سبز، جزء جدایی ناپذیر زندگی ما انسان ها بوده و با گسترش شهرنشینی و زندگی ماشینی اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده اند. چگونگی طراحی و رسیدگی به این فضا ها مسئله ایست که با گسترش فضا های سبز در قالب رشته های تخصصی در زمینه فضای سبز به وجود آمده است. به مرور ابزار های قدیمی و دستی جای خود را به ماشین های مختص این کار داده اند. از شمشاد در فضا های سبز و باغات به عنوان دیوار حاشیه ای، حفاظ محوطه ها و فضا های سبز بلوار ها و خیابان ها استفاده می شود و در صورت هرس نکردن شکل های ناهمگونی به خود می گیرد. هرس کردن این درختچه ها با قیچی های باغبانی کاری مشکل و بسیار زمان بر است.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در تمامی عرصه ها و به تناسب آن گسترش ادوات و ماشین آلات کشاورزی محصولات بسیار متنوعی جهت کمک به انجام کار ها تولید شده است. دستگاه شمشاد زن یا قیچی موتوری در انواع و اقسام مختلف خانگی و حرفه ای، مشکل هرس و حاشیه زنی و شکل دادن به درختچه ها و بوته های زینتی را حل نموده و سرعت و کیفیت بالایی را در این زمینه فرآهم کرده است.

از شمشاد زن برای هرس درختان کوچک و کوتاه کردن علف ها و شاخ و برگ هایی استفاده می شود که نمی توان با ماشین چمن زن آن ها را کوتاه کرد. اصول کار شمشاد زن مشابه اره موتوری است اما قسمت های مختلف آن ویژگی های خاص خود را دارند. قسمت های اصلی این دستگاه شامل موتور، واحد برش و قسمت های کنترل کننده می شود. واحد برش یا شانه برش دارای تیغه های ثابت و متحرک است. در حرکت رفت و برگشتی تیغه های متحرک نسبت به تیغه های ثابت، شاخه ها بین تیغه ها گیر کرده و عملیات برش مشابه مکانیزم قیچی انجام می گیرد. تیغه های مختلف به همراه شانه های مخصوص جهت کاربرد های گوناگون به موتور نصب می شود.

شمشاد زن ها و حاشیه زن ها در انواع برقی، موتوری بنزینی و دستی موجود هستند. دستگاه های کوچک عمدتا برقی و نمونه های بزرگ تر با موتور بنزینی جهت تولید قدرت و توان بیشتر تولید شده اند. شمشاد زن دستی یا قیچی شمشاد زن نیز دارای یک دسته و دو تیغه است که در دو مدل دسته تلسکوپی (برای تنظیم کردن طول دسته) و دسته ساده موجود است.

شمشاد زن برقی نسبت به شمشاد زن موتوری بنزینی آن دارای سر و صدا و آلودگی به مراتب کمتری است. از نقطه نظر دیگر شمشاد زن ها در دو مدل تیغه یک طرفه و تیغه دو طرفه موجود است. در یک اندازه و وزن معین، موتورهای دو زمانه قدرت بیشتری نسبت به انواع چهار زمانه تولید می کنند، به همین علت از موتور های دو زمانه کوچک قدرتمند که سوخت آن ترکیبی از بنزین و روغن است در این دستگاه ها استفاده شده است. ظرفیت کاری شمشاد زن ها با میزان قدرت موتور آن ها تعیین می گردد.

انواع شمشاد زن و ویژگی آن ها

شمشاد زن بنزینی (موتوری)
شمشاد زن موتوری بنزینی دارای یک موتور بنزینی یک اسب و یک تیغه دو لبه می باشد. این مدل شمشاد زن ها از بقیه شمشاد زن ها گران تر و قوی تر بوده و برای مصارف گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. شمشاد زن موتوری در انواع شمشاد زن اشتیل، شمشاد زن آلکو، شمشاد زن هوندا، شمشاد زن اولئومک و غیره موجود است.

شمشاد زن برقی (شارژی)
شمشاد زن برقی دارای یک موتور برقی معمولا ۲۲۰ ولت با توان مشخص است و همانند شمشاد زن بنزینی تیغه ای دو لبه دارد. این شمشاد زن نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری داشته و سازگار با محیط زیست است. در مقایسه با نوع موتوری، این شمشاد زن دارای وزن و سرعت کمتری است. شمشاد زن شارژی توسط یک باتری شارژ می شود و برای استفاده در منازل و محیط های کوچک مناسب است. شمشاد زن برقی اشتیل، شمشاد زن برقی ماکیتا، شمشاد زن برقی بلک اند دیکر، شمشاد زن برقی بوش و غیره از انواع شمشاد زن برقی رائه شده می باشد می باشند.

مکانیزم انتقال قدرت در شمشاد زن
در اینجا مشابه اره های موتوری از مرکز جهت انتقال قدرت از موتور به واحد برش از کلاچ گریز استفاده شده است. با افزایش دور موتور، صفحات کلاچ درگیر شده و دور موتور از طریق گیربکس کاهش پیدا کرده و پس از تبدیل شدن به حرکت رفت و برگشتی توسط چرخ دنده خارج از مرکز به واحد برش منتقل می شود.

شمشاد زن یک طرفه
شمشاد زن یک طرفه از نظر مکانیزم کار دقیقا مشابه شمشاد زن های دو طرفه می باشد. با این تفاوت که در شمشاد زن یک طرفه، هر دو تیغه ثابت و متحرک در یک طرف دستگاه قرار داشته و در حین برش، عمل کات کردن از یک طرف انجام شده و شمشاد ها به یک طرف ریخته می شود. شمشاد های ریخته شده بدون جمع کردن از روی خود شمشاد ها به راحتی از زمین جمع شده و به اطراف ریخته نمی شود. شمشاد زن یک طرفه برای افراد حرفه ای و کار طولانی مدت و شمشاد های بزرگ مناسب هستند. تیغه های شمشاد زن یک طرفه می تواند بلند تر باشد بدون اینکه از وزن زیادی برخوردار باشد.

شمشاد زن دو طرفه
شمشاد زن های دو طرفه برش را از دو طرف انجام داده و این ویژگی را دارد که شمشاد ها را از یک طرف به طرف دیگر هدایت کند. برای شکل دادن به شمشاد ها و مرتب نمودن آن ها از شمشاد زن های دو طرفه استفاده می شود. شمشاد زن های دو طرفه از محبوبیت بالایی در میان کاربران برخوردار می باشند.

شمشاد زن جهت بریدن شاخه های مرتفع
این شمشاد زن دارای دسته بلندتر است که بتوان شمشاد های روی ارتفاعات زیاد را با آن هرس کرد. دسترسی با این شمشاد زن ها حدود ۳ متر است.

شمشاد

اجزای تشکیل دهنده شمشاد زن

این دستگاه از دو قسمت اصلی بدنه و شانه برش تشکیل‌شده است. بدنه‌ی دستگاه شمشاد زن شامل موتور، اهرم و تجهیزات ایمنی کنترل‌شده است و شانه‌ی برش آن نیز دارای تیغه‌های ثابت و متحرک است.

موتور
موتور این نوع دستگاه‌ها به دو صورت احتراقی (دو زمانه) یا برقی می‌باشد که ظرفیت کاری این دستگاه‌ها با مقدار قدرت موتور آن‌ها تعیین می‌گردد. (دو زمانه بنزینی که نوع سوخت آن ترکیبی از بنزین و روغن است)

سیستم انتقال نیرو
این دستگاه دارای یک کلاچ گریز از مرکز پس از موتور در مسیر انتقال نیرو است که با افزایش دور موتور، نیرو از طریق این کلاچ به محور خروجی منتقل می‌شود سپس نیرو از طریق جعبه‌دنده و پس از کاهش دور و تبدیل حرکت چرخشی به حرکت رفت‌وبرگشت به شانه برش می‌رسد.

چرخ‌دنده
در انتهای محور خارج‌شده از سمت کلاچ، یک چرخ‌دنده‌ی کوچک وجود دارد که دارای ۱۰ الی ۱۵ عدد دندانه می‌باشد. این چرخ‌دنده‌ی کوچک، چرخ‌دنده‌ی بزرگ‌تری را می‌چرخاند که تعداد دنده‌های آن در حدود ۶۰ عدد می‌باشد و مقابل این چرخ‌دنده دو استوانه برآمده خارج از مرکز تعبیه‌شده است.

نکات ایمنی در مورد شمشاد زن ها

  • از کار با شمشاد زن موتوری بنزینی در محیط های سرپوشیده به علت تولید گاز مونوکسید کربن خودداری کنید. در صورت استفاده از تهویه محیط اطمینان حاصل نمایید.
  • قبل از انجام سرویس دستگاه یا پر کردن سوخت، دستگاه را خاموش کنید. مخزن سوخت را به صورت سر ریز پر نکنید.
  • قطرات سوختی که روی دستگاه ریخته شده را پیش از روشن کردن شمشادزن پاک کنید.
  • از شمشاد زن برقی زمانی که شمشاد ها خیس هستند یا بارندگی رخ داده، استفاده نکنید.
  • از انجام عملیات هرس شمشاد در زمانی که افراد به ویژه کودکان در نزدیکی شما هستند خودداری نمایید.
  • لباس مناسب بپوشید. از پوشیدن لباسهای شل و زیورآلات که می توانند با بخشهای متحرک دستگاه درگیر شوند اجتناب کنید. استفاده از دستکش ضدبرش و کفش ضدلغزش و عینک ایمنی توصیه می شود.
  • نسبت به اطراف محیط کارتان و خطرات احتمالی هوشیار باشید چرا که بر اثر صدای دستگاه شمشادزن ممکن است قادر به شنیدن صداهای اطراف نباشید.
فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.