انواع دستگاه رنگ پاش ایرلس و کاربرد آن ها

انواع دستگاه رنگ پاش ایرلس و کاربرد آن ها

در دنیای مدرن همه چیز با سرعت در حال پیشرفت است. پیشرفت تکنولوژی‌ کارها را ساده و سریع کرده است، پس اگر نمی‌خواهید از رقبایتان عقب بمانید، کافی است برای صرفه جویی در وقت، انرژی و هزینه‌ هایتان تکنولوژی را به خدمت بگیرید. به عنوان مثال پیش از این نقاش ها برای رنگ کردن ساختمان از قلمو استفاده می‌کردند که نه تنها مدت زمان زیادی را از آن‌ها می‌گرفت که باعث می‌شد کیفیت و راندمان کار بسته به تجربه نقاش متفاوت باشد. امروزه ایرلس ها یا رنگپاش ‌های برقی این مشکل را حل کرده‌ اند و کیفیت، سرعت و بازدهی کار را چند برابر می‌کنند.

نکاتی که قبل از خرید دستگاه ایرلس باید بدانیم

نوع دستگاه
رنگپاش ایرلس برقی اساساً یک ابزار ثابت است. دستگاه پایه های کوچکی دارد که آن را مهار می کنند و معمولاً دسته ای برای حمل آسان پس از اتمام کار وجود دارد. رنگ پاش ایرلس که برای مشاغل بزرگ یا مصارف حرفه ای استفاده می شوند، دارای پایه هایی با چرخ هستند که کمک می کنند تا رنگ پاش را درست در جایی که نیاز دارید قرار دهید. البته رنگ پاش های ایرلس دستی قاب جداگانه ای ندارند.

طول شیلنگ
رنگ پاش های دستی با ظروف رنگ داخلی فاقد شیلنگ رنگ هستند، اما ابزارهای بزرگ تر دارای شیلنگ رنگ هستند. برای یک دستگاه ایرلس، شیلنگ رنگ ۲۰ تا۱۵متر نسبتاً استاندارد است اما بسیاری از رنگ پاش ها امکان ارتقاء به شلنگ رنگ طولانی تر (گاهی تا ۳۰متر) را ارائه می دهند. اگر پروژه شما در یک منطقه وسیع مثلا نقاشی روی حصار باشد، باید از شلنگ بلند تری استفاده کنید که به شما امکان می دهد تا بدون وقفه های مکرر رنگ پاش خود را جابه جا کنید. همیشه قبل از خرید دستگاه رنگ پاش ایرلس دقت کنید که حداکثر طول شیلنگی که آن پشتیبانی می کند چقدر است.

رفیت رنگ
بسیاری از رنگ پاش های رنگی ثابت یا چرخ دار رنگ را مستقیماً از مخزن رنگ گالن ۱ لیتری یا گالن ۵ لیتری بیرون می کشند، بدین معنی که می توانید برای مدت طولانی بدون ترس از کم شدن رنگ کار کنید. سایر دستگاه ها ظرف رنگی دارند که شما آن ها را با رنگ پر می کنید. رنگ پاش های دستی (پیستوله) و همچنین برخی از رنگ پاش های ثابت، دارای ظروف رنگ داخلی هستند که قبل از شروع به کار آن ها را پر می کنید. اگر قصد رنگ آمیزی یک محیط بزرگ را دارید یک دستگاه با مخزن رنگ بزرگ می تواند کار را برای شما راحت تر کند.

قدرت دستگاه
قدرت موتور یک دستگاه رنگ پاش ایرلس برقی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا به طور کلی هرچه موتور قوی تر باشد، رنگ ضخیم تر می توانید اسپری کنید و پوشش بهتری داشته باشد و دستگاه شیلنگ بلندتری را نیز می تواند پشتیبانی کند. عموما یک رنگ پاش با قدرت ۲/۱ اسب بخار یا بیشتر از رنگ های لاتکس بدون نیاز به رقیق کردن آنها استفاده می کند و هر چه توان دستگاه بالاتر باشد می تواند مایعات با غلظت بالا را پاشش کند. از شیلنگی به طول ۱۵ متر استفاده کند. رنگ پاش های دستی به طور کلی بسیار کم توان تر از نمونه های ثابت یا چرخدار خود هستند.

نرخ جریان و استفاده سالانه
نرخ جریان رنگ پاش به میزان رنگی که ابزار می تواند در یک دقیقه بپاشد اشاره دارد. میانگین رنگی که یک دستگاه می تواند اسپری کند از ۴/۱ تا ۲/۱ لیتر رنگ بر دقیقه است. حداکثر استفاده سالانه توصیه شده از یک دستگاه رنگ پاش به تعداد کل گالن های رنگی است که رنگ پاش می تواند در سال بدون فرسوده شدن زودهنگام موتور، سر نازل یا شیلنگ استفاده کند. این عدد می تواند از ۲۵ لیتر تا ۵۰۰ لیتر رنگ در سال باشد.

ایرلس

نحوه کار با دستگاه رنگ پاش ایرلس

اگرچه استفاده از اسپری رنگ بدون هوا کار سختی نیست، اما قبل از اینکه واقعا این کار را انجام دهید کمی تمرین لازم است. بنابراین اگر می‌خواهید برای اولین بار از رنگ پاش استفاده کنید روی یک تکه بزرگ مقوا یا سطحی صاف را رنگ آمیزی کنید. رعایت ایمنی هنگام استفاده از یکی از این رنگپاش‌ها نیز بسیار مهم است. رنگ پاش های ایرلس رنگ را در فشارهای بسیار بالا ( تا۲۵۰ بار) پمپ می کنند و اگر نوک رنگ پاش به پوست شما برخورد کند یا در حین استفاده بسیار به آن نزدیک شود امکان آسیب به پوست شما وجود دارد.

هنگام استفاده از رنگ پاش همیشه به محل قرارگیری دست ها و موقعیت نوک نازل خود توجه داشته باشید. همچنین باید با استفاده از عینک ایمنی از چشمان خود محافظت کنید. قبل از کار با ایرلس برقی باید سطوح مجاور را که می‌خواهید رنگ نشوند، با دقت بپوشانید. اگرچه این کار ممکن است خسته کننده باشد اما باعث می شود رنگ آمیزی حرفه‌ای تری را تجربه کنید.

انواع دستگاه ایرلس و ویژگی های هر کدام

دستگاه های ایرلس دارای تیپ های برقی، بنزینی، بادی و هیدرولیکی هستند در ادامه این بخش به شرح مختصری از هر کدام خواهیم پرداخت:

ایرلس برقی 
ایرلس های برقی فارغ از اندازه و توان موتور و میزان خروجی دستگاه ایرلس، عموما برای کار در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند. کارهایی از قبیل پاشش انواع رنگ های پلاستیک و اکرلیک و روغنی، پاشش انواع رنگ های نما، پوشش های نانو، عایق های ضر رطوبت و ضد حریق، پاشش انواع پلاستر و بتونه کناف و موادی از این دست. این دستگاه ها اکثرا با برق تکفاز شهری کار میکنند و به صورتی طراحی میشوند که پرتابل باشند و بتوان آن ها را به راحتی در پروژه و بین پروژه ها حمل و جابه جا. اما مدل های محدودی نیز با برق سه فاز و برای مصارف صنعتی نیز به تازگی طراحی و تولید شده اند.

ایرلس بنزینی
دستگاه های ایرلس بنزینی کاربردی مشابه با ایرلس های برقی با توان موتور بالا از ۲٫۵ اسب دارند که برای پاشش رنگ ها و کوتینگ ها و مواد سنگین استفاده می شوند. اما برای کار در مکان هایی طراحی گردیده اند که برق در دسترس نیست یا تامین آن با دشواری های زیادی روبرو است. امروزه به دلیل توسعه و پیشرفت ژنراتور های برق بنزینی و گازوییلی از یک سو و قیمت بالای دستگاه های ایرلس بنزینی و تعمیر و نگهداری دشوار و پرهزینه ایرلس های بنزینی از سوی دیگر پیمانکاران ترجیح می دهند از ایرلس های برقی همراه در کنار یک ژنراتور پرتابل که در کنار دستگاه ایرلس یا با فاصله ای از آن با استفاده از یک کابل برق استفاده کنند و ژنراتور را در فضای باز قرار دهند. در عین حال به دلیل دود حاصل از احتراق سوخت در ایرلس بنزینی نیز باعث می شود که استفاده از این دستگاه تنها و تنها در فضای باز امکان پذیر باشد که شاید از صرفه اقتصادی دستگاه خارج باشد. اما ایرلس های بنزینی همچنان طرفداران خود را در بین پیمانکاران دارد.

ایرلس بادی
گسترده ترین استقاده را در صنایع فلزی دارد. بسیار قبل تر از آن که ایرلس های برقی وارد صنعت ساختمانی شوند، ایرلس های بادی در کارخانه جات تولید سازه های فلزی و کشتی سازی و صنعت ریلی و هوایی مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه نیز در اکثریت کارخانه ها و کارگاه های تولید سازه و قطعات فلزی و کشتی سازی و … از ایرلس های بادی استفاده می شود. دلیل اول اینکه در این کارخانه ها و مکان ها عموما دستگاه به صورت ثابت بوده و نیاز آنچنانی به جابه جایی دستگاه . دوم آن که در این کارخانه ها عموما یک بخش کارگاه رنگ و سند بلاست وجود دارد و سند بلاست کردن قطعات صرفا با استفاده از هوای فشرده امکان پذیر است بنابراین هوای فشرده با فلو و فشار مناسب قطعا در دسترس است و می توان برای رنگ آمیزی قطعات از ایرلس بادی استفاده کرد .

سومین دلیل آن که ایرلس های بادی به دلیل کورس بلند تر و سطح مقطع بزرگ تر پیستون پمپ ایرلس اصحلاک کمتری دارند و تعمیر و نگهداری آن ها کم هزینه تر است. چهارم آن که ایرلس های بادی می توانند فشار بسیار بالاتری نسبت به ایرلس های برقی در اختیار اپراتور قرار دهند که برای پاشش برخی مواد و پوشش های خاص مانند گلس فلیک و کولتار و اپوکسی های سنگین و رنگ های بدون حلال ( سالونت فری Solvent Free ) لازم و ضروری است. و در نهایت ایرلس بادی به دلیل آن که از برق و سوخت بی نیاز است و با نیروی حاصل از هوای فشرده انرژی لازم خود را تامین می کند ؛ خاصیت ضد انفجار و ضد جرقه داشته و میتواند در تمامی سایت های نفت و گاز و پتروشیمی و محل هایی که خطر انفجار و آتش سوزی بالاست بدون نگرانی و دغدغه مورد استفاده قرار گیرد.

ایرلس هیدرولیکی
ایرلس های هیدرولیکی از نظر نیروی محرکه باز به دو دسته برقی و بنزینی تقسیم می شوند. موتور برقی یا بنزینی دستگاه پمپ هیدرولیک را به حرکت درآورده و فشار روغن هیدرولیک مورد نیاز برای هیدروموتور خطی دستگاه را تامین می کند. صرف نظر از نوع موتور و نیروی محرکه دستگاه؛ ایرلس هیدرولیکی هنگامی کاربرد دارد که رنگ یا عایق مورد نظر برای اجرا بسیار سنگین بوده و ایرلس برقی پاسخگوی نیاز مجری نیست و با ایرلس بادی اعمال شود اما در عین حال تامین هوای فشرده هم ممکن نیست.

همچنین در مواردی که به دلایل فنی و عملیاتی، متراژ بالایی از شلنگ باید مورد استفاده قرار گیرد، ایرلس هیدرولیکی انتخاب مناسبی است. یک دستگاه ایرلس هیدرولیکی توانی معادل یک ایرلس بادی پرقدرت دارد اما به دلیل مزیت استفاده از نیروی هیدرولیک، حجم و ابعاد و وزن آن از مجموع یک ایرلس بادی و کمپرسور مورد نیاز آن بسیار کمتر است و سهولت استفاده و جابه جایی را در پروژه ها با خود به همراه دارد.

فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش اقساطی

امکان پرداخت 3 تا 6 ماهه

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.