تفاوت قیچی میلگردبر هیدرولیک و گیربکسی

تفاوت قیچی میلگردبر هیدرولیک و گیربکسی

قیچی میلگردبر هیدرولیکی یکی از انواع ابزار ساختمانی است که به منظور برش میلگرد به کار می رود. قیچی میلگرد بر در آرماتور بندی، اجرای فوندانسیون ساختمان، راه سازی، پل سازی و سایر صنایع کاربرد دارد. میلگرد دارای وزن، ضخامت و سختی متفاوت است. در ایران میلگرد مطابق با استاندار از ۶ تا ۶۰ میلیمتر و در دو نوع آجدار و بدون آج ساخته می شود. میلگرد در بتن ریزی با هدف جبران اثرات ناشی از مقاومت کششی بتن به کار می رود. در زمان کار با میلگرد، با توجه به مشخصات میلگرد ابزار برش و خم کاری متفاوت خواهد بود.

انوع قیچی میلگردبر

قیچی میلگردبر هیدرولیکی
قیچی برش میلگرد هیدرولیکی یکی از محصولات بسیار پرفروش در بازار ایران به شمار می رود. این محصول با استفاده از پیشرانه هیدرولیکی که دارد می تواند برای برش زدن و خم کردن انواع میلگرد به کار برده شود و در دو مدل قیچی میلگرد بر هیدرولیکی تکفاز و قیچی میلگرد بر هیدرولیکی سه فاز تولید و به بازار عرضه می گردد. از مهم ترین مزایای این محصول می توان به توانایی انجام کار بیشتر نسبت به محصولات قدیمی و دستی و همچنین دقت بالاتر اشاره نمود. این محصول در مدل های مختلفی تولید می شود و برای استفاده در کارگاه های ساختمان سازی و همچنین مراکز تولیدی که سرعت زیادی نیاز ندارند گزینه ای مقرون به صرفه و با کارایی مناسب به شمار می روند. این سری از قیچی میلگرد بر عرضه شده در بازار به دلیل قیمت مناسب بیشتر مورد استفاده هستند.

میلگرد بر هیدرولیکی

قیچی میلگردبر مکانیکی یا گیربکسی
این محصول که به عنوان قیچی میلگرد بر گیربکسی نیز شناخته می شود، نسبت به مدل هیدرولیکی دارای سرعت بیشتری بوده و در برخی از مدل ها حتی می توانید در دقیقه بیشتر از ۳۲ میلگرد را برش زده یا خم کند. از مهم ترین ویژگی های قیچی میلگرد بر مکانیکی می توان به برگشت اتوماتیک جک اشاره نمود که این ویژگی می تواند باعث افزایش سرعت و کارایی قیچی میلگرد بر شود. این سری از قیچی میلگرد بر عرضه شده در بازار دارای کارایی بسیار زیادی در صنایع مختلف بوده و حتی برای خم زدن انواع قوطی و دیگر محصولات فلزی و فولادی را دارد. استفاده از قیچی میلگرد بر مکانیکی یا گیربکسی بیشتر برای کارگاه های ثابت مورد استفاده می باشد و در صنایع ساختمانی نیز بسیار مورد نیاز می باشد. این محصولات در انواع سه فاز و تک فاز تولید شده و نسبت به قیچی میلگرد بر هیدرولیکی که به دلیل عدم وجود جک برگشت اتوماتیک سرعت پایینی دارد، یکی از وسایل با سرعت بسیار خوب برای برش و خم زدن روی میلگرد به شمار می رود.

میلگرد بر مکانیکی

قیچی میلگرد بر دستی
علاوه بر مدل های بالا که به معرفی آن ها پرداختیم، امروزه بسیاری از صنایع از انواع قیچی میلگرد بر دستی استفاده می کنند. این محصول در دو نوع سنتی که با استفاده از اهرم دستی کار می کند ساخته می شود که معمولا زمان بسیار زیادی از وقت یک کارگر را می گیرد و نوع هیدرولیکی که کمتر زمان می گیرد و در اسرع وقت می تواند برای برش میلگرد مورد استفاده باشد.

اجزای تشکیل دهنده قیچی میلگردبر هیدرولیکی

الکتروموتور
دینام یا الکتروموتور دستگاه خم و برش میلگرد می تواند تک فاز و یا سه فاز باشد. عموما به منظور برش میلگرد تا شماره ۲۸ از دینام تک فاز با قدرت ۳ اسب بخار و سرعت ۱۴۰۰ دور در دقیقه استفاده می شود. الکتروموتور با یک کلید دو وضعیی به منبع برق شهری متصل می شود. بهتر است فاصله دستگاه تا منبع بیشتر از ۲۵ تا ۳۰ متر نباشد . برای اتصال حداقل از کابل ۲ رشته با ضخامت ۲.۵ استفاده شود. بر خلاف بالابر و بتونیر که دینام در لحظه شروع به کار زیر بار می رود و سخت استارت می خورد، در قیچی میلگردبر در زمان شروع به کار روی موتور بار نیست. به منظور مراقبت از الکتروموتور قیچی برقی میلگرد بهتر است از برش همزمان چندین میلگرد خودداری شود و شماره میلگرد کمتر از حداکثر رنج مجاز دستگاه باشد. به طور مثال از قیچی ۳۲ برای برش و خم میلگرد تا شماره ۲۸ استفاده کنیم.

پمپ هیدرولیک
پمپ هیدرولیک به کمک الکتروموتور جریان روغن هیدرولیک را به سمت شیرکنترل هدایت می کند. پمپ هیدرولیکی بر اساس فشار و جریان مورد نیاز سیستم هیدرولیکی انتخاب می شود. در زمان انتخاب باید ۱۰ درصد بیشتر از مقدار مورد نیاز محاسبات در نظر گرفته شود.پمپ هیرولیک باید دائما مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت مشاده نشتی روغن،خشک کاری و یا لرزش غیر عادی به سرویس کار مراجعه شود.

شیرکنترل
شیر کنترل به کمک اهرم بالایی جک را به سمت جلو و عقب هدایت می کند. شیر کنترل نباید نشت داشته باشد. و به صورت دوره و منظم باید پیچ ها و شلنگ های متصل شده به آن چک و سرویس کاری شود. باک روغن دائما بایدد چک شود و از روغن هیدرولیک ۱۰ پرباشد.

تیغه و فک های نگهدارنده برشکاری
تیغه در قیچی میلگرد بر قطعه بسیار با اهمیتی است. تیغه ها باید حتما آبکاری شده باشند. دائما روغنکاری شده و همیشه چرب نگهداشته شوند. وقتی میلگرد در میان فک قرار گرفت باید پیچ بزرگ نگهدارنده محکم شود تا میلگرد به تیغه و فک نگهدارنده ضربه نزند. کند بودن تیغه باعث ایجاد بار و فشار بر روی سیستم هیدرولیکی می شود.

استراکچر یا شاسی قیچی 
شاسی میلگردبر باید مستحکم باشد و ورق کفی آن از فولاد با ضخامت حداقل ۶ میلی متر ساخته شود. وجود ۴و یا حداقل ۲ چرخ به منظور جابجایی آسان تر ضروری است. وجود دسته های پلاستیکی در زمان حمل دستگاه میلگرد بر به حمل آسانتر دستگاه کمک می کند.

قیچی میلگردبر هیدرولیک و گیربکسی چه تفاوتی باهم دارند؟

تفاوت عمده قیچی میلگردبر هیدرولیک با گیربکسی این است که در قیچی های هیدرولیکی گیربکس حذف و به جای آن یک پمپ هیدرولیک جایگزین شده است. سیستم قیچی کار هیدرولیکی بر اساس عملکد موتور و پمپ می باشد در واقع موتور پمپ را می چرخاند و پمپ با قدرتی که از موتور می گیرد روغن را درون سیستم جک تزریق می کند. در نهایت جک با استفاده از فشار روغن توانایی لازم برای برش میلگرد را به دست می آورد.

بنابراین قیچی میلگردبر هیدرولیکی با استفاده از سیستم سیلندر پیستونی به آسانی کار می‌کند و با قدرتی که دارد از پس عملیات برش میلگرد ها به خوبی بر می آید. در واقع قیچی هیدرولیکی قدرت لازم را برای گردش پمپ هیدرولیک از یک موتور الکتریکی تک فاز و سه فاز می‌گیرد. پمپ هیدرولیک سیال را در مدخل های سیلندری که به منظور برش میلگرد ساخته شده است پمپاژ می‌کند و عملیات برش و شکل‌دهی میلگرد ها را به انجام می‌رساند.

قیچی میلگردبر گیربکسی سرعت بیشتری نسبت به قیچی هیدرولیک دارد. به طوری که در یک واحد زمان مشترک، قیچی گیربکسی تعداد بیشتری میلگرد را برش می دهد. بنابراین استفاده از مدل‌های گیربکسی برای کارگاه های ثابت ساختمانی مناسب تر است. به طور معمول حجم، وزن و اندازه قیچی‌های گیربکسی با توجه به طراحی قطعات و بدنه آن ها نسبت به قیچی های هیدرولیکی بیشتر است. قیچی هیدرولیکی سبک‌ترند و وزن کمتری هم دارند. بنابراین بدیهی است که استفاده از آن و حمل و نقل دستگاه در فضاهای ساخت و ساز راحت تر می باشد. میلگردبرگیربکسی به دلیل وزن سنگین کاربرد سخت تری دارند. بنابراین بهتر است از این دستگاه‌ها در کارگاه های ثابت استفاده شود.

همانطور که میدانید عملکرد قیچی‌های گیربکسی مکانیکی است. بنابراین قطعات مکانیکی این دستگاه بیشتر است. سیستم انتقال نیرو نیز به وسیله تماس مداوم این قطعات با هم انجام می‌شود. بنابراین بدیهی است که دستگاه گیربکسی نسبت به مدل های هیدرولیکی طول عمر کمتری دارد. در قیچی میلگردبر هیدرولیکی به دلیل اینکه انتقال قدرت به وسیله جریان سیال انجام می شود؛ قطعات آن به طور مستقیم درگیر عملکرد دستگاه نمی شوند؛ در نتیجه فشار کمتری بر قطعات تحمیل می‌شود. به همین دلیل دستگاه طول عمر بالاتری دارد و در طول استفاده کمتر نیاز به سرویس و تعمیر پیدا می کند.

فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.