دریل مگنت، ابزاری با پایههای مغناطیسی است که برای سوراخکاری در فلزات مورداستفاده قرار میگیرد. این دریل میتواند سوراخهایی را تا قطر ۱۲۰ میلیمتری در یک مرحله و با سرعت بسیار زیاد ایجاد کند. این دریل قابل حمل در هر مکانی بوده، بهصورت افقی، عمودی و حتی وارونه میتوان از آن استفاده کرد.
پایهی مغناطیسی این دریل باعث چسبندگی دستگاه به صفحات فلزی میشود و میتواند بهراحتی سوراخکاری را حتی در ارتفاعات انجام دهد. از این دریل میتوان در هر مکانی نظیر: سکوهای نفتی، زیرآب، ریلهای راهآهن و کارگاههای جوشکاری استفاده کرد.
مزایای دریل مگنت
دریل مگنت علاوه بر اینکه دقت و سرعت کار را حین انجام سوراخکاری افزایش می دهد، از دیگر مزیت های به سزایی نیز برخوردار است. در این بخش به برخی از مزایای استفاده از این دریل اشاره خواهیم کرد:
- این دریل ها قابلیت حمل و جابه جایی آسانی دارند.
- از این ابزار می توان در موقعیت های مختلف مانند زیر آب، در ارتفاع و روی زمین استفاده کرد.
- این ابزار از پایه های الکترومغناطیسی قوی برخوردار است و موجب می شود دستگاه به راحتی به سطح فلزی بچسبد.
- دریل مگنت برقی به راحتی با برق تکفاز و سه فاز راه اندازی می شود.
- سرعت کار در دریل های مگنتی گردبر ۴ برابر بیشتر از دریل های معمولی است.
- وجود گارد محافظ، کلاچ اتوماتیک و سیستم الکترونیکی کنترل اضافه بار باعث شده است که این دستگاه از ایمنی قوی تری بهره مند شود.
- ضایعات ایجادشده حاصل از کار با این دستگاه کم است.
- این دریل علی رغم کیفیت مطلوب و کاربرد زیادی که دارد، از قیمت مناسبی نیز برخوردار است.
اجزای تشکیل دهنده دریل مگنت
دریل مغناطیسی نیز مانند ابزار دیگر از قطعاتی تشکیل شده است. در ادامه این مبحث می خواهیم به معرفی اجزای تشکیل دهنده این ابزار می پردازیم.
پایه مغناطیسی
همانطور که در ابتدا گفته شد، این ابزار از یک آهنربای الکتریکی قدرتمند، در قسمت پایه دریل برخوردار است. وجود آهنربای الکتریکی در یک دریل مگنت بسیار حائز اهمیت است. زیرا دستگاه را ثابت نگه داشته و انجام کار به نحو احسن شکل می گیرد. سپس این آهنربا پس از شارژ شدن به قطعه کار می چسبد و پایه دستگاه را به قطعه کار فلزی محکم می کند. همچنین با ثابت شدن پایه بر روی قطعه فلزی، انجام کار برای فرد آسان می شود.
استند دریل
استند بدنه اصلی دریل مگنت را تشکیل می دهد. کلیدهای الکتریکی موتور، آهنربا، نشانگر آهنربا و PCB ها در استند دریل قرار می گیرند. دسته تغذیه نیز در بدنه دریل قرار می گیرد و می تواند بر روی بدنه حرکت کند. همچنین بدنه دریل مگنت مانند دسته، جهت جابه جایی ابزار عمل می کند. لازم به ذکر است که معمولاً جنس بدنه دستگاه چدنی است.
اهرم چرخشی
این اهرم اهرم نگهدارنده یا مرغک ابزار است و موتور دریل به آن متصل می شود. این قطعه کاربردی جهت انتقال نیروی اپراتور به دستگاه، هنگام سوراخکاری مورد استفاده قرار می گیرد.
موتور
موتور از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده دریل مگنت به شمار می آید. این قطعه با جریان مستقیم یا DC عملیات خود را انجام می دهد. توان خروجی موتور بسته به توان مورد نیاز شما جهت سوراخکاری، از ۸۰۰ تا ۲۳۰۰ وات متغیر است. معمولاً بخش الکترونیکی دستگاه جهت کنترل سرعت و گشتاور، بر روی موتور قرار دارد. موتور دستگاه در عملیات سوراخکاری، در جهت عقربه های ساعت و یا خلاف آن قابل تنظیم است.
سه نظام
سه نظام جهت ثابت کردن و محکم شدن انواع مته در دریل های مگنت بکار می رود. به عبارتی سه نظام نوعی گیره است که جهت اتصال مته دریل مورد استفاده قرار می گیرد. در دریل های مگنت دو نوع سه نظام میل محور صنعتی و تعویض سریع وجود دارد. سه نظام های تعویض سریع جهت اتصال مته دریل گزینه مناسبی هستند و نیازی به بتن پیچ و فک به صورت دستی ندارند.
اسپیندل
اسپیندل قطعه ای است که نیروی دورانی و گردشی را به بهترین شکل به موتور منتقل می کند. در نتیجه فرایند سوراخکاری با دریل مگنت به کمک این قطعه به درستی انجام می پذیرد.
پنل
پنل این امکان را می دهد تا تنظیمات مورد نیاز شما بر روی دریل مگنت انجام بگیرد. این قطعه دسترسی به قابلیت هایی مانند روشن و خاموش کردن دستگاه، تغییر و تعویض مته، تنظیمات سرعت و … را نیز امکان پذیر می کند.
دریل مگنت چه تفاوت و برتری نسبت به دریل برقی دارد؟
مسلماً در میان دریل های مگنتی و دریل های برقی یا معمولی، تفاوت های خاصی وجود دارد. اولین تفاوتی که دریل های مگنت را از دریل معمولی متمایز می کند، برخورداری از قدرت بالای آن است. این مدل دریل ها طول عمر مناسبی دارند و انعطاف پذیر هستند. همچنین حمل و نقل دریل مگنتی راحت تر است. دریل مگنت به جای کل سطح تنها حاشیه سوراخ را می برد و مقدار کمی از مواد برش را می خورد. دریل مگنت حدود ۳ تا ۴ برابر با سرعت بیشتری نسبت به دریل های معمولی عملیات را انجام می دهد.
دریل های مغناطیسی همچنین به صورت افقی، عمودی و یک طرفه قابل نصب هستند. اما دریل های معمولی یا برقی این ویژگی ها را ندارند و بازدهی زیادی را برای شما به دنبال ندارند. لازم به ذکر است که دریل های هسته مغناطیسی افقی با چرخ دنده های زاویه دار، جهت حفاری های محدود گزینه مناسبی به شمار می آیند.
نکات ایمنی هنگام استفاده از دریل مگنت
نکات ایمنی مهمی که هنگام استفاده از این محصول باید رعایت کنید ذکر شده است:
- در محیط های قابل اشتعال از این دستگاه به هیچ وجه استفاده نکنید.
- از دستگاه فقط در شرایط نظارت افراد حرفه ای یا مسئول استفاده کنید.
- قبل از استفاده، زنجیره ایمنی و عملکرد کلیدهای روی دستگاه را به طور کامل بررسی نمایید.
- بعد از اینکه دستگاه را خاموش کردید، دو شاخه را از پریز بکشید.
- قبل از کار با ابزار آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مته دریل محکم بسته شده باشد.
- دستگاه را به صورت تمیز و خشک، بدون گریس و دور از دسترس کودکان نگه دارید.