نقد و بررسی انیمه One Punch Man - مرد تک مشتی

نقد و بررسی انیمه One Punch Man – مرد تک مشتی

اگر سبک قدرت تاکنون به گوشتان نخورده، پس باید حتما انیمه‌ی سریالی One Punch Man (مرد تک مشتی) را تماشا کنید! گفتنی است که نقد و بررسی این چنین اثر های شاهکاری نیازمند صرف زمان کافی و در خور این آثار است به طوری که گاهی نقد هر قسمت یا فصل به صورت جداگانه خالی از لطف نیست، ولی ما در این مقاله تصمیم گرفتیم که نقد مفید و مختصری از کلّیات این انیمه را در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار دهیم. با ژسوس همراه باشید.

این بررسی بر اساس نسخه دوبله انجام شده و هیچ قسمتی از داستان را لو نمی‌دهد!

مرد تک مشتی حرفی برای گفتن ندارد! خیلی ساده و بی‌ ریا است و نه تنها مانند دیگر آثار فریاد نمی‌کشد بلکه قدرت را به سخره می‌گیرد؛ پس اگر می‌خواهید یکی از آن آثاری که کمتر هیاهو به پا می‌کند ولی در عوض حق تماشای مخاطب را ادا می‌کند را تماشا کنید، وقت را تلف نکنید، چون این یکی از آن آثار است.

تا حالا سبک قدرت به گوشتان خورده؟

بنده که با همین مرد تک مشتی با این سبک آشنا شدم. انیمه One Punch Man در سبک کمدی و قدرت ساخته شده که وجود آثار کمدی در میان اثر های برتر سینما، خود یک امتیاز است و آن را اصلا از دست ندهید؛ جدا از این، شاید در ذهن همه‌ی ما این سوال بوجود بیاید که سبک قدرتی چه سبکی است؟ آیا آثار اکشن و بزن بزن هم جزء این دسته محسوب می‌شوند؟ پاسخ منفی است، البته برخی آثار چند ژانره هستند؛ در کل خلاصه‌ی سبک قدرت و مدعی ترین اثر آن همین انیمه‌ی مرد تک مشتی است، اثری که از آن یک سبک جدید و تمام عیار خلق می‌شود به نام سبک قدرت.

یعنی هرچه را که تاکنون از نظر قدرت و قوی بودن دیده‌اید کنار بگذارید و انیمه‌ی One Punch Man را تماشا کنید!

تا حالا سبک قدرت به گوشتان خورده؟

 

انیمه‌ای کمدی در میان آثار جدی!

علت استفاده‌ی به تمسخر گرفتن قدرت توسط انیمه‌ی مرد تک مشتی این است که این اثر اثبات کرد که می‌شود در کنار داشتن بیشترین قدرت در بین تمام آثار سینما، در عین حال قیافه‌ی خفن و جدی به خود نگرفت و با کسب کوچکترین قدرتی احساس غرور و تکبر نکرد.

سایتاما، اصلی ترین شخصیت این سریال، این اثر را به یک کمدی لذت بخش تبدیل کرده به طوری که مخاطب در طول سریال می‌خواهد که دوربین از به تصویر کشیدن این شخصیت رو برنگرداند. البته این جدیّت شخصیت ها در طول برخی اتفاقات عجیب است که آثار را به یک کمدی واقعی تبدیل می‌کند نه از عمد انجام دادن کار ها و حرکات نمایشی، درست مانند شخصیت هایی مثل «مستر بین» یا «لورل و هاردی» که ذاتا رفتار عجیب و تماشایی داشتند.

 

شخصیت ناشناخته

سایتاما (saitama) قهرمان اصلی سریال مرد تک مشتی، هم از نظر قدرت و هم از نظر احساسات و عواطف برای جهان اطراف خودش و هم برای مخاطبان ناشناخته است و کمتر خودش را بروز می‌دهد و این کار او در واقع از روی درون گرایی و یا تواضع نیست، بلکه او فقط خود واقعی‌اش هست و این ویژگی ها برای خودش چیز عجیبی بنظر نمی‌آید، برای همین فقط در جایی می‌توان بیشتر این قهرمان را شناخت که شرایط اقتضا کند.

در سینمایی که شخصیت ها دست و پا می‌زنند تا خود را به جهان بنمایند، سایتما به فکر تخفیفات شنبه های فروشگاه است.

شخصیت ناشناخته

 

مرد تک مشتی، درس بزرگی برای سینما

در انیمه‌ی وان پانچ شما با تیپ های شخصیتی متفاوت و زیادی آشنا می‌شوید، سبکی که در انیمه ها استفاده از آن مشهود است؛ مهم تر از آن هنر واقعی انیمه‌ی وان پانچ من است که قصد ندارد از روی موضوعات کوچک، ساده عبور بکند و با لِه کردن قهرمان های ضعیف و کوچک تر، خود را به این جایگاه برساند!

در بعضی از سکانس های انیمه می‌گفتم که چرا دارد این قهرمان مسخره را نشان می‌دهد! در حالی که انیمه‌ی مرد تک مشتی به این کار خود ادامه می‌داد تا جایی که به من بفهماند گاهی همین افراد کوچک تر هستند که جلوی مشکلات کوچک را می‌گیرند تا خود به یک مشکل بزرگ تبدیل نشوند؛ پلیس قدرت آتش ارتش را ندارد، ولی آیا با تانک می‌شود جلوی یک دزد ساده را گرفت؟

«هیچ کس اسم گل های له شده را به یاد نمی‌آورد»

همچنین در این سریال با یک تفاوت مهم و بزرگ آشنا می‌شویم، تفاوت بین آنچه مردم قضاوت می‌کنند و آنچه که واقعیت است؛ کدام برای یک قهرمان حقیقی مهم تر است؟

مرد تک مشتی، درس بزرگی برای سینما

 

عظمت جهان One Punch Man و تنوع دشمنان

موجودات فضایی، منزلگاه تکامل، پادشاهی دریا و زیرِ زمین و وجود موجودات عجیب الخلقه با مکانیزم های متفاوت باعث یکی از جذابیت های داستان است؛ ورود هر از چند گاهی دشمنان جدید و ناشناخته باعث بوجود آوردن ترس در مخاطب شده است و هم این سوال که این جهان چقدر دیگر می‌تواند بزرگ باشد؟

عظمت جهان One Punch Man و تنوع دشمنان

 

تیتراژ خفن!

در اینجا می‌توان قیافه‌ی خفن بودن به خود گرفت! حداقل باید چیزی برای ارائه‌ی همگانی باشد. البته این نکته را به قصد شوخی بگیرید.

 

و در آخر نسخه‌ی دوبله

نسخه‌ی دوبله با صدای دوبلور های آشنا همراه شده که با برخی شخصیت ها متناسب است و از نظر صداگذاری، مسلما آثار دوبله ضعیف تر از نسخه های اصلی واقع می‌شوند که در بعضی آثار به وضوح این ضعف قابل تشخیص است که خوشبختانه انیمه‌ی مرد تک مشتی از آن دسته نبوده و صداگذاری رضایتمندی دارد؛ ولی گاهی استفاده از لهجه های مختلف فارسی در سریال باعث آزار مخاطب شده، گرچه در زبان اصل هم برخی از شخصیت ها دارای لهجه هستند. در کل نسخه‌ی دوبله قابل تماشا و دارای کیفیت مناسب است.

نظر شما درباره این انیمه‌ی بی‌نظیر و مشحر چیست؟ پیشنهادات و انتقادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش اقساطی

امکان پرداخت 3 تا 6 ماهه

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.