شاید امروزه انیمهی میازاکی در میان دیگر آثار زیبای این کارگردان نام گم کرده، ولی Laputa: Castle in the Sky (لاپوتا: قلعهای در آسمان) یکی از قدرتمندترین آثار این کارگردانِ دوست داشتنی است؛ با ژسوس همراه بررسی این اثر فوق العاده باشید.
انیمه لاپوتا دست کمی از دیگر آثار نداشته و یکی از بهترین آثار سینمای جهان است؛ انیمهای با اختلاف سنی زیاد که هرگز قدیمی نشده، ولی با گذر زمان و عرضهی آثار متعدد، در میان نسل های جدید ناشناخته باقیمانده است؛ پس ما تصمیم گرفتیم با معرفی ویژگی های بینظیر آن، مخاطبان جوان را اقناع به تماشا و گذاشتن وقت برای این انیمهی محشر بکنیم. با ما در معرفی و بررسی ویژگی های لاپوتا همراه باشید.
داستان و شخصیتپردازی
داستان لاپوتا تلفیقی از عشق، آشوب و شرارت است؛ داستانی بسیار زیبا و احساسی که بار ها اشک را در چشمان مخاطب پدید میآورد. میازاکی موفق به خلق حماسهای شده که توانسته احساسات مختلف و زیادی را در خود جا بدهد و شخصیت های متعددی را خلق بکند.
لاپوتا از نظر شخصیت پردازی بسیار غنی بوده، از شخصیت های شیتا و پازو (شخصیت های اصلی) گرفته که نمایانگر پاکی و زلالی کودکانه هستند تا شخصیتی که حکم مادر فولاد زره را دارد! دیوانگی نسبت به قدرت، پول پرستی، دزدان باشرافت و ربات های نابودگر در مقابل ربات های حیات بخش طبیعت، جلوهای از قدرت انیمهی لاپوتا: قلعهای در آسمان هستند؛ واقعا که اسم برازندهای برای این انیمهی غنی است!
همچنین در این انیمه طنز شیرینی وجود داد که در دیگر آثار میازاکی ما شاهد آن نبودهایم، طنزی که به اصل داستان لطمه نزده و به اندازه و سنجیده است.
صحنه های پرواز
همانطور که از نام انمیه پیداست و از علاقه و استعداد میازاکی در به تصویر کشیدن صحنه های پرواز انتظار میرود، لاپوتا یکی از بهترین های این کار است! طراحی و منهدسی جذاب وسایل پرنده در این انیمه تنها بخش کوچکی از این اِلمان بینظیر است، صحنه های فوق العاده و هیجانی در پرواز به خوبی مشاهده میشود. از کشتی های هوایی غول آسا گرفته تا وسایل پرندهی کوچک که با خلاقیت طراحی شدهاند. اینبار ما، هم شاهد پرواز های جادویی و هم پرواز های حاصل از علم هستیم، پرواز هایی که میازاکی به تفکیک در انیمه های بعدی و قبلی خود از آنها استفاده کرده است.
علاقه و استعداد کارگردان، هایائو میازاکی، در صحنه های پرواز زبانزد همگان است!
تکنولوژی نشان داده شده
بدون شک لاپوتا یکی از بهترین آثاری است که قدرت و تکنولوژی جوامع دانش را به تصویر کشیده است، طوری که قدرت دیگر جوامع در برابر آنها، هیچ و پوچ جلوه میکند، واقعیتی تاریخی که بار ها شاهد تکرار آن بودهایم. یکی از مهمترین ویژگی هایی که در تماشای آثار علمی-تخیلی، مورد انتظار مخاطبان است، منطقی و گیرا بودن تکنولوژی نشان داده شده است، چرا که گاهی این علم و تکنولوژی بسیار تمسخرآمیز بنظر میرسد و یا اصلا نمیتوان سر و ته این دانش را به هم ربط داد؛ با این حال لاپوتا یکی از بهترین آثار علمی-تخیلی است که میتوانید به سراغ آن بروید.
جهنم!
میازاکی در انیمه هایی مانند لاپوتا و ناوسیکا، ثابت کرده است که توانایی به تصویر کشیدن جهنم را دارد؛ این کارگردان دوست داشتنی بیشتر بخاطر انیمه های بسیار زیبا و احساسیاش شناخته میشود و کمتر کسی استاد را کارگردان آثار نبرد و جنگ میشناسد، ولی میازاکی استعداد عجیبی در خلق جهنم از آرامش دارد؛ طراح نقشه های جنگی، که قادر است سازه هایی بسیار غولآسا و مستحکم را در چشم به هم زدنی به خاکستر تبدیل کند؛ لاپوتا یکی از آن معدود آثاری است که میتوانید این استعداد شگرف را در آن مشاهده کنید.
موسیقی متن
اگر شهر اشباح را تماشا کرده باشید، ساندترک های آن و لاپوتا، گاهی یادآور یکدیگر هستند، ولی این بدان معنا نیست که شاهد تکرار آن باشید، بلکه لاپوتا موسیقی های مختص به خودش را دارد که در نوع خود منحصر به فرد هستند. اینکه بتوان در میان ساندترک های آثار ردهبندی ایجاد کرد کار آسانی نیست و گاهی کاملا اشتباه است، چرا که این موسیقی ها همراه با خود انیمیشن و روند داستان سرایی به اوج خود میرسند.
نظر شما درباره مقاله و این انیمه بینظیر چیست؟ نظرات، پیشنهادات و انتقادات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
1 دیدگاه در “نقد و بررسی انیمه Laputa: Castle in the Sky – لاپوتا: قلعهای در آسمان”
بعد از خوندن این مطلب دلم خواست این انیمه رو ببینم، فکر میکردم همه انیمههای خوب رو دیدم ولی بعد از دیدن این انیمه شیفهاش شدم و بینهایت ازش لذت بردم
ممنون از نویسنده محترم آقای پیرزاده