معرفی انواع انبر

معرفی انواع انبر

انبر ها از جمله ابزار آلات دستی هستند که کاربرد بسیار وسیعی در صنایع کوچک، ساختمانی و تاسیساتی و موارد خانگی دارند. از انواع انبر می توان برای باز و بسته کردن پیچ و مهره ها در ابعاد و شکل های مختلف، بریدن سیم ها، فرم دادن و قطع کردن فلزات نازک مانند مفتول و موارد مشابه استفاده کرد. انواع انبر را می توان با توجه به شکل طراحی و شکل ظاهری در مدل های مختلف تقسیم بندی کرد.

معرفی انواع انبر و ویژگی های آن ها

انبردست یا انبر دست ترکیبی
انبردست متداول ترین و شناخته شده ترین انواع انبر است. این ابزار دستی از دو اهرم ثابت و به هم متصل تشکیل شده است. فک های این ابزار از دو قسمت دارای شیار و تیز تشکیل شده است .این ابزار دستی به شکلی طراحی شده اند که دارای سه مکانیزم کاری می باشند. با استفاده از انبر دست می توان عملیات نگه داشتن اشیاء، باز و بسته کردن و همچنین برش ،لخت کردن و قطع کردن سیم را انجام دارد. انبر دست کاربرد وسیع خانگی دارد و در ساخت و ساز های کوچک خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.کاربرد دیگر انبر دست در نجاری ها است. با توجه به اینکه این انبر قابلیت انجام سه کار همزمان را دارد به آن انبردست ترکیبی یا همه کاره نیز گفته می شود.

انبردست

انبر قفلی
انبر قفلی یکی از انواع انبر هایی است که شکل و طراحی خاصی دارد. این انبر دارای دو دسته و فک متحرک است. یکی از فک های انبر قفلی را می توان با توجه به وجود پیچ در یکی از دسته ها تنظیم کرد و دهانه را باز و بسته کرد. فک های انبر قفلی دارای شیار است که جهت محکم نگه داشتن پیچ و مهره های سخت استفاده می شود.

نحوه کار با این انبر به این صورت است که با استفاده از پیچ می توان اندازه بسته شدن و باز شدن را مشخص کرد و با دسته و یا اهرم دیگر نیز کار نگه داشتن یا خلاص کردن را انجام داد. از این ابزار دستی در کارهای تاسیساتی و ساختمانی جهت باز و بسته کردن پیچ و مهره ها حتی پیچ های زنگ زده نیز استفاده کرد. انبر قفلی دارای مدل های مختلفی است که به لحاظ شکل ظاهری و کاربرد می توان در دسته های مختلف قرار داد.

انبر قفلی

انبر کلاغی
انبر کلاغی از انواع انبر ها است که دارای یک اهرم یا دسته ثابت و یک اهرم یا دسته متحرک است. فک های این انبر نیز با توجه به حرکت اهرم ها قابل تنظیم در اندازه های مختلف است. فک های انبر دارای یک آرواره صاف و یک آرواره شیار دار است و هنگام نگه داشتن سطوح صاف هیچ لغزندگی هنگام کار به وجود نمی آید. از این انبر برای کارهای تعمیراتی و باز و بسته کردن لوله ها و سطوح صاف استفاده می شود. این انبر در کارهای خانگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

انبر کلاغی

انبر دم باریک
دم باریک ها به لحاظ شکل تقریبا شبیه به انبر دست ها هستند و از نظر کاربرد نیز تقریبا مشابه هم هستند. فک یا آرواره های دم باریک بلند است و روی آن شیار هایی وجود دارد که شی یا وسیله دچار لغزش نشود و بتوان کار را به شکل مطلوبی انجام داد. بلندی فک های دم باریک به این دلیل است که اگر در مواردی محدودیت حرکتی داریم و یا برای رسیدن به شی مورد نظر ، نیاز به فک بلند تری داریم از آن استفاده کنیم. از دم باریک برای خم کردن فلزات نازک، لخت کردن سیم، بریدن سیم و … استفاده می شود.

انبر دم باریک

انبر دم باریک سر کج
تنها تفاوت این ابزار با دم باریک در شکل ظاهری مربوط به فک آن است. فک های این ابزار در ابتدای خود خمیده است و کاربرد آن نیز کمی متفاوت است و در نواحی که نیاز به خمیدگی فک دارد استفاده می شود.

انبر دم باریک سر کج

انبر سیم چین
این نوع از انبر با توجه به نوع ساخت و طراحی در دسته انبر های دارای اهرم ثابت قرار دارد. از انبر سیم چین فقط یک استفاده می شود و آن هم زمانی است که می خواهیم سیم را لخت کرده و یا قطع کنیم. شکل ظاهری این انبر شباهت به انبر دست دارد. از این انبر نباید برای نگه داشتن استفاده کرد چون ممکت است با توجه به فک های تیزی که دارد به شی مورد نظر آسیب برساند.

انبر سیم چین

انبر کابل بر
برای برش دادن و قطع کردن کابل های ضخیم نیاز است تا از ابزاری قوی استفاده کنیم. انبر کابل بُر دارای دو فک تیغه ای است که با باز و بسته شدن دسته ها ،فک های آن نیز بسته شده و عملیات برش را انجام می دهد. فک های این انبر بسیار قوی است و به راحتی می توان انواع کابل ها را برش داد.

انبر کابل بر

انبر سوکت زن
همانگونه که از نام این انبر مشخص است از آن برای سوکت زدن و اتصال سیم به سوکت استفاده می شود. انبر های سوکت زن دارای دو دسته ثابت هستند و فک های آن نیز به اندازه های مشخص باز می شود. فک های این انبر به شکلی طراحی شده است که داخل آن یک دهانه وجود دارد که می توان سوکت را داخل آن گذاشت و سپس با بستن دسته ها و قفل شدن فک، فرایند اتصال را بر قرار کرد. از این انبر در کارهای مربوط به شبکه و کامپیوتر و همچنین کارهای مخابراتی می توان استفاده کرد.

انبر سوکت زن

انبر پرس سیم
کار با این ابزار شبیه به انبر سوکت زن است و ممکن است در برخی مواقع به لحاظ شکل با یکدیگر متفاوت باشند. در واقع کار این انبر پرس کردن سیم و اتصال آن به یک قطعه مانند سوکت است. که در دهانه یا فک آن اندازه های معینی برای انواع سوکت ها وجود دارد.

انبر پرس سیم

انبر فنس
انبر فنس از دیگر انواع انبر است که ظاهری شبیه به یک چکش دارد. انبر فنس دارای دو دسته ثابت است که با نیروی دست می توان آن را باز و بسته کرد و در داخل فک های آن سیم هایی با ابعاد مختلف قرار داد. با استفاده از این ابزار دستی می توان سیم ها را در ابعاد مشخص برش داد. عمده کاربرد این ابزار برای برش دادن سیم است اما از آن می توان برای بیرون کشیدن میخ نیز استفاده کرد.

انبر فنس

انبر جوش
از جمله ابزار هایی که کاربرد وسیعی در جوشکاری دارد انبر جوش است. این انبر مانند سایر انبر ها از دو دسته که یکی ثابت و دیگری متحرک است و باعث حرکت فک می شود تشکیل شده است. مکانیزیم کار به این صورت است که برای نگه داشتن الکترود در قطر های مختلف از این ابزار استفاده می شود. کاربرد اصلی این ابزار در جوشکاری است.

انبر جوش

انبر اتصال جوش
برای ایجاد اتصال به قطعه جوشکاری از انبر اتصال جوش استفاده می شود. شکل این ابزار شبیه به یک گیره است و می توان به آن گیره اتصال نیز گفت. انبر اتصال جوش دارای انواع مختلفی است که از مهم ترین آن ها می توان به انبر اتصال F یا کشویی، G، C، جهشی، قفل شو، دو محور و … اشاره کرد.

انبر اتصال جوش

انبر پانچ
ابزاری است که به وسیله آن سوراخکاری و اتصال بین دو قطعه انجام می شود. انبر پانچ دارای دو دسته باز شونده است که با استفاده از آن ها، فرایند حرکت را می توان کنترل کرد. از این ابزار دستی برای اتصال در انواع متریال ها استفاده می شود که برای هرکدام نیز انواع خاص خودش را دارد که هنگام کار باید به انواع آن ها توجه داشت. انبر پانچ ها دارای قالب های مختلفی هستند.

انبر پانچ

انبر فیلتر
یکی دیگر از انواع انبر ها انبر فیلتر است که از آن در مکانیکی و جهت باز و بسته کردن انواع فیلتر ها استفاده می شود. فک های این انبر به گونه ای طراحی شده اند که حدود ۱۲ سانت باز می شوند و می توانند به راحتی فیلتر را در داخل خود نگه دارند. همچنین فک های این ابزار دارای شیار هایی است که به راحتی فیلتر را در خود نگه می دارد. این ابزار به لحاظ ساختاری در دو نوع ساده و شبیه به انبر قفلی وجود دارند که دهانه آن قابل تنظیم می باشد.

انبر فیلتر

انبر بوم
این ابزار را می توان کمی متفاوت تر از دیگر انواع انبر ها دانست. این ابزار بیشتر توسط هنرمندان و مخصوصا نقاشان مورد استفاده قرار میگیرد و برای کشیدن و نگه داشتن بوم بکار می رود. به عبارتی می توان گفت نام دیگر این انبر ، گیره بوم نیز است. شکل ظاهری آن نیز به این صورت است که دارای دو دسته ثابت است که با باز و بسته کردن ، فک ها نیز باز و بسته می شوند. فک های این انبر شبیه به دو کفه هستند که وظیفه نگه داشتن پارچه و روکش های پلاستیکی را به عهده دارند. دسته ها و فک ها که توسط پَرچ به هم متصل شده اند ،علاوه بر آن ،به وسیله یک فنر به حرکت در می آیند.

انبر بوم

انبر گیره شلنگ
انبر گیره شلنگ از انواع انبر ها است و ظاهری شبیه به انبردست دارد. روی دندانه های فک این انبر گیره هایی وجود دارد که می تواند وسیله را محکم در خود نگه داشته و کار باز و بسته کردن را انجام دهد. از این انبر دست برای جمع کردن بست های شیلنگ استفاده می شود و به وسیله این ابزار می توان اتصال ها را محکم کرد.

انبر اتصال مفصل

انبر مفتول بر
یکی دیگر از انواع انبر که کارکرد برشی دارد انبر مفتول بر است. این انبر دسته های بلندی دارد و دارای دو فک تیز است که برای برش دادن مفتول از آن استفاده می شود. این ابزار از دسته، فک و لولا تشکیل شده است و در کارهای ساختمانی و عملیات های تخریب از آن استفاده می شود. انبر مفتول بر دارای دسته هایی با طول های مختلف است و هر چقدر طول دسته بیشتر باشد قدرت برش بالاتری دارد.

انبر مفتول بر

انبر اتصال مفصل
این دسته از انبر ها مکانیزمی تقریبا شبیه به آچار فرانسه دارند و به وسیله آن ها می توان کارهای لوله کشی را انجام داد. این انبر ها نیز شبیه دیگر انبر ها هستند با این تفاوت که فک های آنها در عرض قابل تنظیم شدن است. در واقع این انبر را انبر پمپ آب نیز می گویند.

انبر اتصال مفصل

گاز انبر
انبر گاز یا گاز انبر از دیگر انواع انبر است که از آن برای نگه داشتن و یا قطع کردن یک قطعه استفاده می شود. این ابزار دارای دو دسته بلند و فک های کوتاه و تیز هستند. از این انبر در نجاری ها برای کشیدن میخ استفاده می شود و همچنین در کفاشی ها نیز کاربرد دارد.

گاز انبر

فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.