استاپموشن کورالین از آن دسته آثار کم نظیری است که هر بار با تماشای آن متوجه نکات بیشتری از این انیمیشن بظاهر ساده میشوید؛ با ژسوس در معرفی یکی دیگر از آثار شاهکار سینما همراه باشید.
اثر Coraline (تلفظ: کورالاین)، ساخته شده توسط هِنری سیلیک معروف، یکی از زیباترین و برترین آثاری است که باید حداقل یک بار در طول زندگیتان به سراغ آن رفته باشید.
پویانمایی کورالین به سبک استاپموشن بوده که سبکی خاص و بسیار کمیاب است؛ جالب است که بدانید در ساخت آثار این سبک از عروسک های کوچک و واقعی استفاده شده و تمام سکانس های آن در مکان های کوچک تصویر برداری میشود، روشی که در دوران سینمای کلاسیک بسیار رایج بوده و کمک های شایانی به سینمای آن دوران کرده، ولی امروزه با جایگزین شدن تکنولوژی و صحنه های کامپیوتری، خود به یک سبک خاص و کمیاب تبدیل شده است.
در ادامه با ما در معرفی چند ویژگی بارز کورالین همراه باشید.
دو چهرهگی داستان
داستان انیمیشن کورالین اقتباسی از رمانی با همین نام است که در سبک فانتزی دارک روایت میشود، سبکی که برای کودکان، در این انیمیشن ترسناک جلوه میکند و برای بزرگسالان، جالب و گیرا است؛ روایتی بسیار خاص! که در حین روایت یک داستان زیبا و ساده برای کودکان، نکات پنهانی زیادی برای مخاطبان بزرگسال دارد، نکاتی که با دانستن آنها، متوجه میشوید داستان فراتر از آن چیزی است که انیمیشن و کتاب سعی دارند برای کودکان روایت بکنند. نویسندگان رمان و انیمیشن، هر دو سعی کردهاند که این نکات از نظر مخاطبان پنهان باشند و فقط با دقت زیاد ممکن است متوجه برخی از آنها بشوید؛ تا کنون تئوری های زیادی و با دلایل قانع کنندهای درباره حواشی های داستان کورالین مطرح شده است که همین امر باعث جذابیت کورالین برای طرفدارانش است، واقعا که باید به سازندگان آن گفت دست مریزاد!
سعی نکنید داستان بزرگسالانهی خود را به کودکان تعریف کنید، چرا که فقط ذهنیت آنها را از داستان زیبا با پایانی خوش خراب میکنید در حالی که کورالین برای کودکان هم ساخته شده است.
طراحی صحنه و عروسک ها
زیبایی و جذاب بودن جهان انیمیشن کورالین و دقت فراوان در طراحی صحنه های انیمیشن از یک سو و میمیک های بیشمار و جالب شخصیت اصلی از یک سو، همین دو امر در اثبات کار تیم سازنده کافیست!
برای میمیک عروسک کارکتر کورالین، ۶۳۳۳ حالت چهره طراحی شده بود!
یکی از اِلمان هایی که قطعا باعث جذب مخاطب میشود، گیرایی و مقدار ارتباطی است که مخاطبان میتوانند با شخصیت های داستان برقرار کنند و در این نکته، کورالین (شخصیت اصلی داستان) یکی از محبوب ترین شخصیت های انیمیشنی است. نکته مهم دیگر که شاید زیاد متوجه آن نشویم، طراحی قدرتمند صحنه است، که باید آن را ذکر میکردیم؛ استاپموشن سبک خاصی از انیمیشن است که همیشه در ارتباط گیری با تمام مخاطبان، دارای مشکل بوده، مانند سبک انیمه! ولی باید بدانیم که استاپموشن هنری کم نظیر و شگفتیآور است؛ تنها برای کارکتر کورالین بیش از ۶۳۰۰ مدل چهره یا به اصطلاح میمیک طراحی شده بود! از این نوع آمار جالب، موارد بیشتری در خود سایت LAIKA، سازنده کورالین، وجود دارد که میتوانید از آن بازدید کنید.
موسیقی متن
قطعا اگر کورالین را تماشا کرده باشید، میدانید که این اثر دارای ساندترک های بینظیری است، تاکید من بیشتر بر روی آهنگ هایی است که در برخی سکانس ها اجرا میشود و فاخرترین آنها مربوط به تیتراژ پایانی کورالین میشود که شما را دعوت به شنیدن این اثر خاص میکنم.
نسخه دوبله
درست است که ما عادت داریم در دوبله هایمان، دیالوگ ها را تغییر بدهیم، ولی این امر بیشتر به این سبب است که گاهی هیچ جایگزینی برای کلمات خارجی وجود ندارد؛ با این حال دوبله کورالین از اصل داستان به هیچ وجه دور نشده و این تغییرات اندک تاثیر چندانی نمیتواند در روایت انیمیشن داشته باشد، ولی در عوض شما یک دوبله زیبا و خاطرهانگیز را بدست میآورید. یکی از ایرادات اشتباهی که به دوبله کورالین و مشابهات آن گرفته شده، تلفظ نام شخصیت کورالین است که در زبان اصلی کورالاین تلفظ میشود و خود کارکتر هم در تلفظ اشتباه نامش توسط دیگران حساس است؛ ولی باید بدانید که لفظ کورالین، فارسی شدهی عبارت انگلیسی آن است؛ پس خیالتان راحت!
نظر شما درباره کورالین و سبک های آن (فانتزی دارک و استاپموشن) چیست؟