مزایای ماشین آلات صنعتی و آشنایی با انواع آن

مزایای ماشین آلات صنعتی و آشنایی با انواع آن

ماشین آلات صنعتی مجموعه‌ای از دستگاه ها و ماشین‌ها هستند که به منظور اجرای اتوماسیون و صرفه جویی در وقت بکار گرفته می‌شوند. اتوماسیون صنعتی به عبارتی، استفاده از رایانه‌ها به منظور کنترل دستگاه‌ها و فرایند‌های صنعتی به جای کاربر و متصدی انسانی است. مکانیزه کردن نیز نوعی از اتوماسیون است اما با این تفاوت که اتوماسیون یک قدم جلوتر و پیشرفته‌تر از مکانیزه است. در مکانیزه کردن، دستگاه‌هایی فراهم می‌شود که به کاربر انسانی کمک ‌کند تا کارهایش را بهتر انجام دهد. در اتوماسیون صنعتی، تقریبا تمامی کارها به وسیله رایانه انجام می‌گیرد. معروف‌ترین قسمت اتوماسیون صنعتی، ربات‌ها هستند.

آشنایی با انواع ماشین آلات صنعتی

ماشین آلات صنعتی عمودی
از جمله این ماشین‌آلات می‌توان به ماشین تراش معمولی، ماشین فرز، دستگاه حفاری و ماشین آلات برنامه ریزی اشاره کرد.

ماشین آلات دقت
از جنله این ابزار، ماشین‎های سنگ زنی، پردازش موضوع، پردازش دنده و .. هستند.

ابزار دقیق دقت
دستگاه خسته کننده، چرخ دنده ماشین سنگ زنی، چرخ دنده موضوع و … از جمله این ابزار هستند.

ماشین آلات کنترل دیجیتال
این ابزار نوعی از ماشین‌های اتوماتیک یا سیستم کنترل برنامه است. سیستم کنترل منطقی می‌تواند مراحلی را کنترل، کد گذاری و یا سایر دستورالعمل‌های نمادین را مورد پردازش قرار داده و آن‌ها را رمزگشایی کند تا دستگاه حرکت و پردازش قطعات را انجام دهد.

ماشین آلات صنعتی

ماشین آلات صنعتی چه مزایایی دارد؟

امروزه اصلی ترین هدف واحد‌های تولیدی صنعتی، افزایش سطح کیفیت و کمیت محصولات تولید شده است. مدیران واحد‌های صنعتی نیز، تمام تلاش خود را برای رسیدن به این هدف مهم به کار می‌گیرند. جهت افزایش کیفیت یک محصول، از ماشین آلات صنعتی و پیشرفته استفاده می‌شود. این ماشین آلات، ابزاری هستن که به صورت خودکار عمل کرده و نیاز چندانی به نیروی انسانی ندارند. اینگونه ابزار و ماشین آلات، برای صحیح کار کردن، به یک قسمت فرمان خودکار و اتوماتیک نیاز دارند که عموما در این قسمت از یک سیستم کنترل قابل برنامه ریزی استفاده می‌شود. این قسمت، متناسب با الگوریتم کاری ماشین‌ها برنامه ریزی شده و می‌تواند در لحظه به عملگرهای دستگاه فرمان بدهد. این روند در نهایت ماشین را کنترل می‌کند.

از مزایای ماشین آلات صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تکرار پذیری فعالیت ها و فرایند ها
  2. افزایش کیفیت محصولات تولیدی
  3. افزایش سرعت و کمیت تولید
  4. کنترل کیفیت دقیقتر و سریعتر
  5. کاهش پسماند های تولید و ضایعات
  6. افزایش بهره وری واحد های صنعتی
  7. بالا بردن ضریب ایمنی برای نیروی انسانی و کاستن از فشارهای روحی و جسمی

گردآوری اطلاعات در فرایندهای صنعتی به وسیله سنسورها یا حسگرها انجام می‌پذیرد. این حسگرها به عنوان چشم و گوش یک سیستم کنترلی عمل می‌کنند. امروزه در اکثر ماشین آلات صنعتی استفاده از سنسورها یک امر رایج است. وجود سنسورهای مختلف در فرایند اتوماسیون به اندازه ای مهم است که بدون سنسور هیچ فرآیند خودکاری انجام نمی‌شود. به همین دلیل سنسورها یکی از اجزای مهم و جدا نشدنی سیستم‌های اتوماسیون صنعتی هستند.

مانیتورینگ

یکی دیگر از مباحث مهم و مرتبط با اتوماسیون صنعتی، مانیتورینگ می باشد. امروزه مانیتورینگ یکی از نیازهای اساسی بسیاری از صنایع به خصوص صنایع بزرگ می باشد. بسیاری از صنایع بزرگ مانند صنایع پتروشیمی، صنایع تولید انرژی، صنایع شیمیایی و…بدون استفاده از سیستم مانیتورینگ قادر به ادامه کار خود نیستند. مانیتورینگ عبارت است از جمع آوری اطلاعات مورد نظر از بخش های مختلف یک واحد صنعتی و نمایش آن ها با فرمت مورد نظر برای رسیدن به اهداف زیر می باشد:

  1. نمایش لحظه ای وضعیت ماشین آلات صنعتی و دستگاه ها
  2. نمایش و ثبت پارامترهای مهم و حیاتی یک سیستم
  3. نمایش محل خرابی و زمان وقوع ایراد در هریک از اجزای سیستم
  4. نمایش و ثبت آلارمهای مختلف در زمان های بروز خطا در سیستم
  5. نمایش پروسه های تولید با استفاده از ابزارهای گرافیکی مناسب
  6. امکان تغییر برخی از فرایندهای کنترلی از طریق برنامه مانیتورینگ
  7. ثبت اطلاعات و پارامترهای مورد نظر مدیران مانند زمان های کارکرد، میزان تولید، میزان مواد اولیه مصرفی، میزان انرژی مصرفی و…
فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.