مزایا و معایب دریل شارژی

مزایا و معایب دریل شارژی

دریل شارژی از پرکاربردترین ابزارهایی است که با توجه به ویژگی های خاص در بسیاری از صنایع، مشاغل و نیز منازل مورد استفاده قرار می گیرد. دریل های شارژی به دلیل برخورداری از مزایای فراوان جایگزین مناسبی برای دریل های برقی می باشند و از آن ها در مکان هایی که دسترسی به پریز برق دشوار است، استفاده می شود. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و استفاده از باتری‌های قدرتمند، استفاده از این ابزار برای فعالیت های حرفه‌ای و سنگین امکان پذیر شده است.

اجزای دریل شارژی

دریل شارژی از قسمت های زیر تشکیل شده است:

۱_ باتری
از آن جایی که دریل‌های شارژی برای تأمین انرژی نیازی به برق ندارند، انرژی مورد نیاز خود را از بأتری تامین می کنند که در حین کارکردن، شارژ را برای مدت زمان مشخصی حفظ می کند و به موتور اجازه می دهد بهترین عملکرد خود را داشته باشد. این باتری‌ها باید بسیار مقاوم باشند. در حال حاضر، سه نوع مختلف باتری وجود دارد که می تواند توسط این ابزارها یا هر نوع ابزار شارژی دیگری استفاده شود: نیکل-کادمیم (NiCd)، نیکل-فلز هیدرید (NiMH) و لیتیوم-یون (Li-ion).

در مورد تفاوت آن‌ها باید گفت که اولی از نظر قیمت ارزان تر و از نظر وزن سنگین تر می باشد. در مقابل باتری‌های لیتیوم یون سبک‌تر و گران قیمت‌تر می باشند؛ چرا که عمر مفید طولانی‌تری دارند. یکی دیگر از ویژگی های باتری های لیتیوم یونی خطر کمتر آن‌ها برای محیط زیست می باشد.

۲_ کلید روشن خاموش
ماشه دریل شارژی در دو نوع الکترونیکی و مکانیکی موجود است و برای افزایش یا کاهش سرعت چرخش استفاده می شود. در نوع الکترونیکی هر چه بیشتر ماشه فشار داده شود سرعت چرخش بیشتر می شود تا به حداکثر برسد و بالعکس. از سرعت پایین برای باز و بسته کردن پیچ ها استفاده می شود تا بتوان کنترل بیشتری بر روی انجام آن داشت و از هرز رفتن پیچ جلوگیری کرد.

۳_ کلید راستگرد چپگرد
این سوئیچ برای انتخاب عملکرد دستگاه به سمت راست یا چپ استفاده می شود که امکان استفاده از این دریل را به عنوان یک پیچ گوشتی شارژی به کاربر می دهد. با وجود این قابلیت، می توانید به راحتی پیچ‌ها را ببندید و باز کنید.

برای سوراخ‌کاری این جهت حرکت برای سفت کردن پیچ‌ها نیز صحیح است. اما اگر می خواهید پیچ ​​را باز کنید، باید بیت را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید. این ویژگی با استفاده از دکمه ۲ حالته که در بالای دکمه اصلی دستگاه قرار دارد تنظیم می شود.

۴_ سه نظام
سه نظام‌ها یکی دیگر از اجزای دریل شارژی هستند که در دو نوع آچاری و اتوماتیک موجود می باشند. این قسمت در واقع رابط بین مته و دریل است که در اکثر دریل های شارژی از نوع اتوماتیک میباشد. سه نظام های اتوماتیک برای باز و بسته شدن به آچار نیاز ندارند و تنها با دست محکم می‌شوند.

۵_ دسته نگهدارنده
دسته نگهدارنده یکی از کاربردی‌ترین اجزای دریل شارژی است که برای کنترل بیشتر دریل در هنگام کار از جنس روکش لاستیکی ضدلغزش می باشد. برخی از دریل های شارژی مجهز به دو دسته هستند و به ثابت نگه داشتن دریل و محکم نگه داشتن آن کمک میکند.

۶_ شفت یا شافت و مته
شفت در واقع بخش برجسته مته است که موتور و سه نظام را نگه می دارد. همچنین مکانی است که کلاچ در آن قرار می گیرد. برای کنترل دستگاه در گشتاورهای مختلف از کلاچ استفاده می شود.

۷_ کلید تنظیم سرعت
دیمر یا کلید تنظیم سرعت همانطور که از نامش مشخص است جهت تنظیم سرعت چرخش مته کاربرد دارد و معمولا به صورت ولوم بر روی کلید اصلی تعبیه شده است.

مزایا و معایب دریل شارژی

دریل شارژی بهتر است یا برقی؟

 دریل بی‌سیم بهتر است یا سیم‌دار؟ نیرو محرکه هر دو جریان برق است. انواع دریل شارژی، نیروی برق را در خود ذخیره کرده و بدون نیاز به سیستم برق شهری می ‎توان از آن ها استفاده کرد. اینکه کدام دریل بهتر است، بستگی به نیاز و هدف شما دارد. دریل‌های سیم دار، قدرت بیشتری از دریل‌های بی‎سیم دارند، به همین دلیل از وزن بیشتری برخوردار هستند. این امر سبب می ‎شود تا جابه‌جایی و حمل و نقل آنها به سختی انجام شود، اما در عین حال برای انجام کارهای سنگین که به قدرت زیاد نیاز دارند، مناسب است.

البته نمی توان انکار کرد، سیم ‎های رابط این مشکل را تا حد زیادی رفع کرده‌اند. با این حال شرایطی پیش خواهد آمد که به برق دسترسی نخواهید داشت. در این حالت آنها با همه قدرت و کارایی که دارند، بی مصرف باقی خواهند ماند. اگر قصد دارید دریل را برای تعمیرات منزل خریداری نماید، شاید نوع شارژی آن بیشتر برای شما مناسب باشد. از آن ها می‌توانید برای باز و بسته کردن پیج نیز استفاده نمایید. کار کردن با آنها چندان پیچیده نیست و برعکس دریل‌های سیم دار، قدرت زیادی برای مهار کردن آنها نیاز نخواهد بود.

معمولا انواع خانگی آن ولتاژی بین ۱۲ تا ۱۸ ولت دارند. با استفاده از آنها به راحتی می توانید طیف وسیعی از کارهای تعمیراتی منزل را انجام دهید. هر چه میزان ولتاژ بالاتر باشد، به همان میزان دستگاه به باتری سنگین و بزرگتری نیاز خواهد داشت، به همین دلیل وزن آن نیز افزایش می یابد. بنابراین اگر به دنبال انواع سبک آن هستید، بهتر است به سراغ ولتاژهای پایین تر بروید.

عمر مفید دریل شارژی

میزان کار کرد دریل شارژی به عدد آمپر ساعت آن بستگی دارد. هر چقدر این عدد بیشتر باشد، به‌همان اندازه میزان ساعات استفاده از دریل افزایش خواهد یافت. وقتی گفته می شود، باتری دارای ظرفیت یک آمپر ساعت است، یعنی می تواند برای مدت یک ساعت، جریان الکتریسیته با شدت یک آمپر تولید کند. اگر در این رابطه نگران هستید، بهتر است همواره یک عدد باتری یدک به همراه داشته باشید.

البته میزان ساعت کارکرد این وسیله به فاکتورهایی نظیر میزان شارژ اولیه، سطحی که قرار است دریل شود، میزان ساعاتی که دستگاه به طور مداوم روشن بوده است و میزان دما نیز بستگی خواهد داشت. هر چقدر سطح سخت‎تر باشد و برای سوراخ کردن آن به نیروی بیشتری نیاز باشد، به همان اندازه از انرژی باتری بیشتر استفاده خواهید کرد و در نتیجه مدت زمان مصرف آن کاهش خواهد یافت.

مزایا و معایب دریل شارژی

مزایا دریل شارژی

  • مهم ترین مزیت دریل شارژی این است که شما را از انرژِی برق بی نیاز می کند.
  • سبک بوده و به راحتی جابه‌جا می ‎شود. سبک بودن سبب می‎شود تا کار کردن با آن ها نیز به مراتب آسانتر باشد. این موضوع زمانی که قرار است در ارتفاع و در شرایط نا متعادل کار کنید، اهمیت خود را نشان خواهد داد.
  • برای دریل کاری نقاط کور و تنگ بسیار مناسب است.
  • باتری آن از قدرت خوبی برخوردار است.
  • بی‎سیم بودن آن ها، سبب می‎شود تا انعطاف‌پذیری بیشتری از خود نشان دهند.
  • دستگاه‌های شارژی این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهند تا به تجهیزات کمتری نیاز داشته باشید. در این حالت دیگر خبری از سیم‌های بلند و دست و پا گیر نخواهد بود. این یعنی اینکه با فضای منظم‌تری مواجه هستید و در نتیجه از ایمنی بیشتری نیز برخوردار خواهید بود.

معایب دریل شارژی

  • با محدودیت انرژی مواجه است. بهرحال باتری تا یک محدوده خاصی انرژی را در خود ذخیره خواهد کرد. هر چه بیشتر از آن کار بکشید، به همان میزان از قدرت باتری کاسته خواهد شد.
  • مناسب انجام پروژه‌های سنگین نیست.
  • در طولانی مدت نمی توانید از آن ها استفاده کنید.
  • شارژ کردن آنها زمان‎بر است.
  • اگر مدت زمان طولانی از آن ها استفاده نکنید، امکان خراب شدن باتری وجود خواهد داشت. بنابراین حتی اگر نمی ‎خواهید از آن ها استفاده کنید، هر چند وقت یکبار، آن ها را روشن کرده تا از خراب شدن باتری جلوگیری نمایید.

 

فیسبوک
توئیتر
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش اقساطی

امکان پرداخت 3 تا 6 ماهه

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.