انواع انبر قفلی و کاربرد آن ها

انواع انبر قفلی و کاربرد آن ها

انبر قفلی نوعی انبر است که می‌توان فاصله بین دو فک آن را توسط پیچی که در انتهای دسته قرار دارد، تنظیم کرده و سپس آن را قفل کرد. این انبرها دارای دو فک هستند که یکی ثابت و دیگری قابل تنظیم است. همچنین دو دسته دارند که دسته‌ها نیز یکی ثابت و دیگری متحرک است. کلیه قطعات و اتصالات آن از فولاد ساخته‌شده و کاملاً صیقلی بوده و عاری از هرگونه لبه‌های خشن و تیز هستند.

کاربرد اصلی آن برای ثابت نگه‌داشتن و گرفتن مهره و سرپیچ به‌عنوان آچار، ثابت نگه‌داشتن لوله به‌عنوان آچار لوله گیر و یا نگه‌داشتن اشیا مانند انبردست و یا فشردن دو قطعه به یکدیگر مانند گیره است. زمانی که شما با پیچ و مهره‌های فرسوده سروکار دارید و هرلحظه ممکن است که پیچ‌ها در هنگام کار بشکنند انبر قفلی به کمک شما می‌آید و این امکان را برای شما فرآهم می‌کند تا پیچ‌ها و مهره‌ها را باز کنید؛ اما کاربرد آن‌ها بیش از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید.

به‌وسیله انبر قفلی شما می‌توانید برای چسباندن اشیا کوچک استفاده کنید، یا حتی باز کردن زیپ‌های خراب و یا بستن نشتی لوله رادیاتور تا زمانی که لوله هنوز سرد نشده و کار با آن سخت است. این ابزار باقابلیتی که دارد به‌خوبی در محل ثابت‌شده و این امکان را به شما می‌دهد که به‌راحتی کارهای فنی خود را انجام دهید. در هنگام کار با انبر قفلی دقت کنید تا فشار وارده زیاد نشود چون ممکن است باعث ایجاد خسارت شود. انبر قفلی برای اولین بار با نام (Vise- grips) توسط ویلیام پترسون در آمریکا اختراع شد.

معرفی انواع انبر قفلی

انبر قفلی دهانه صاف
یکی از انواع انبر قفلی ها، انبر دهانه صاف است که کاربرد زیادی دارد و در موارد بسیاری از این ابزار دستی استفاده می شود. انبر قفلی دهانه صاف دارای فک های یکسان همراه با شیار می باشد که جهت نگه داشتن شیء و وسیله از آن استفاده می شود. از این انبر برای باز کردن پیچ ها استفاده می شود. از کاربرد های مهم و اصلی این ابزار می توان به استفاده از آن در کارهای تاسیساتی اشاره کرد.

انبر قفلی دهانه گرد
این انبر نیز تقریبا مشابه انبر دهانه صاف یا تخت است و از آن برای نگه داشتن و باز و بسته کردن استفاده می شود. تفاوت کار در این انبر به این صورت است که بخاطر داشتن فک یا دهانه گرد برای باز و بسته کردن لوله ها و یا پیچ هایی که ابعاد بزرگی دارند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار هم در کارهای تاسیساتی و ساختمانی کاربرد دارد.

انبر قفلی دهانه V
انبر قفلی دهانه V در واقع ترکیبی است از دو انبر دهانه صاف و دهانه گرد که می توان از آن برای نگه داشتن و باز و بسته کردن اجسام گرد و مدور استفاده کرد. از معایب این انبر این است که چون نه گرد است و نه صاف نمی تواند به اندازه محکمی جسم و یا شیء را در خود نگه دارد و گاهی ممکن است باعث لغزندگی شود.

انبر قفلی دم باریک
این انبر که از دیگر انواع انبر قفلی ها است دهانه و یا فک آن شبیه به انبر دم باریک است. دلیل طراحی و ساخت این ابزار به این خاطر بوده است که هنگام باز و بسته کردن پیچ هایی که دهانه انبر های صاف به آن نمی رسد ،مورد استفاده قرار گیرد. این انبر ها با توجه به اینکه دهانه باریکی دارند مانند انبر های صاف و گرد از قدر بالایی برخوردار نیستند. انبر قفلی دهانه دم باریک دو مدل دسته های بلند و کشیده و دسته های معمولی دارد.

انبر قفلی دهانه بزرگ
این دسته از انبر قفلی ها از دو فک تقریبا گرد و با شعاع بزرگی درست شده اند. با استفاده از این انبر ها هنگام کار می توان لوله هایی با قطر بزرگ را محکم نگه داشت. انبر قفلی دهانه بزرگ در کارهای تاسیساتی و لوله کشی بسیار کاربرد دارد.

انبر قفلی دهانه C
از انواع انبر قفلی ها می توان به انبر قفلی دهانه C شکل اشاره کرد. این انبر از دو فک به شکل C تشکیل شده که از آن برای نگه داشتن دو قطعه استفاده می شود. از جمله کاربرد های عمده این انبر در جوشکاری است.

انبر قفلی جوشکاری
از این ابزار در عملیات جوشکاری استفاده می شود. دهانه های بلند و کشیده این ابزار موجب می شود تا بتوان با آن دو قطعه را برای جوشکاری و یا لحیم کاری نگه داشت. این ابزار کاربرد عمده ای در عملیات های جوشکاری دارد.

انبر قفلی زنجیری
این نوع از انبر را می توان متفاوت ترین انبر قفلی به شمار آورد. دهانه این انبر از یک زنجیر تشکیل شده است که از آن برای بسته شدن دور هر چیزی استفاده می شود تا بتوان به راحتی کار باز و بسته شدن را انجام داد. با توجه به ساختار طراحی این نوع از انبر قفلی، از آن می توان حتی در باز و بسته کردن اشیاء نا متعارف نیز استفاده کرد.

انبر قفلی دماغه طوطی
این مدل از انواع انبر قفلی دهانه کاملا متفاوتی با انبر های دیگر دارد. دلیل نام گذاری آن به این خاطر بوده که شبیه به دماغه طوطی است. از این انبر برای باز و بسته کردن مهره های شش گوش استفاده می شود. از دیگر کاربرد های آن می توان به منظور استفاده برای اشکال نا متعارف اشاره کرد.

انبر قفلی دهانه تخت
انبر قفلی دهانه تخت یکی از انواع انبر قفلی ها است که دارای دهانه های تخت یا پهن می باشد. از این ابزار بخاطر دهانه و فک پهنی که دارد برای نگه داشتن فلزات و یا خم کردن آن ها استفاده می شود. این ابزار در کارگاه های آهنگری کاربرد دارد.

انبر قفلی همه کاره
انبر قفلی همه کاره از انواع انبر قفلی است که شکل ظاهری آن تقریبا با دیگر انبر قفلی ها متفاوت است. این انبر علاوه بر فک هایی که شبیه به انبر دست است در کناره های خود نیز دارای دو قسمت می باشد که یکی از آنها را می توان به جای چکش و ضربه زدن استفاده کرد و طرف دیگر آن نیز برای کشیدن میخ مورد استفاده قرار می گیرد.

 انبر قفلی

کاربرد انواع انبر قفلی

بستن
برخی از انبر قفلی ها منحصراً برای اهداف بستن طراحی شده اند، اما معمولا همه انواع آن برای این کار مناسب هستند. این انبرها معمولا در بین جوشکارها معمول هستند. همچنین در کارگاه های نجاری نیز مفید است، اما توجه داشته باشید که اگر مستقیماً روی چوب زده شود،می تواند به راحتی به آن صدمه بزند.

نگه داشتن
هنگام کار با گرما یا مانور اجزای کوچک برای قرار دادن چسب یا لحیم کاری و هر مواد و متریالی که نمی توان به طور مستقیم آن ها را نگه داری کرد، از این وسیله استفاده می شود. که از رایج ترین ابزارها برای کاربردهای با دقت بالا است و آرواره های مخروطی آنها کاربر را قادر می سازد تا به فضای کار و مناطق تنگ، دسترسی پیدا کند.

کشیدن میخ ها، منگنه ها و سایر اتصال دهنده ها
از آن جا که آن ها به صورت محکم روی اشیا می چسبند، می توان کمک شایانی به کاربران نماید. آنها مخصوصاً برای خرج کردن اتصال دهنده های شکسته در جایی که هیچ سری وجود ندارد،بسیار مفید هستند.

خارج کردن پیچ و مهره های خورده شده
یک مهره یا پیچ به اندازه ای خورده شده باشد و دیگر امکان قرار دادن کلید یا سوکت در آن وجود نداشته باشد، می توان از این انبر برای گرفتن قسمت آسیب دیده و چرخاندن قطعه در آن استفاده کرد، تا بتوان اتصال را از بین برد. اگر کلیدی در دسترس ندارید، از انبر قفلی نیز می توان برای چرخاندن پیچ و مهره های آسیب دیده استفاده کرد. البته این کار می تواند باعث افزایش سایش اتصال دهنده ه شود، بنابراین معمولاً توصیه نمی شود مگر به عنوان آخرین چاره.

برش سیم و شکل دادن به آن
گرچه برای این کار طراحی نشده اند، اما با برخی از انبر قفلیها می توان یک کار برش سیم را نیز انجام داد. آنها طوری طراحی شده اند که حتی میتوان سیم ها را خم کرد و به آن ها شکل داد.

تخریب سبک و وظایف شکل دهی
اگر شما نیاز به خم یا شکستن موادی مانند پلاستیک و فلزات نازک دارید، این ابزار می تواند مفید باشد. فک های قفل کننده محکم شما را قادر می سازد تا انرژی بیشتری را برای چرخاندن، اهرم زدن اختصاص دهید. با دماغه بلند و کوچکی که دارند، برای گرفتن مواد در فضاهای ناجور ایده آل هستند، در حالی که مدل های بزرگتر باعث می شود نیروی بیشتری برای کارهای سنگین تر اعمال شود.

فیسبوک
ایکس
واتساپ
لینکدن
پینترست
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *