این تجهیز نوعی کانکتور ارتباطی به حساب میآید و دارای سطوحی شیاردار مطابق با سطح مقطع سیمها میباشد که جهت ارتباط و اتصال الکتریکی به کار میرود. البته لازم است برای جلوگیرى از نفوذ آب، اتصالیهای لحظهای و همچنین بالا بردن قابلیت اطمینان و پایداری شبکه میبایست از کاور استفاده کرد که در پستهای بعدی به تفصیل آورده خواهد شد. این تجهیز انواع مختلفی دارد و بنا به محل قرارگیری آن در اشکال مختلف به کارگیری میشود. نحوه نصب آن بدین صورت است که ابتدا پیچهای کانکتور را شل نموده تا دهانه آن باز شود سپس کابل را در سمت چنگک دار و سیم را در طرف دیگر به صورت موازی قرار داده و پیچها را همزمان سفت مینماییم تا چنگکها وارد روکش شود و بر روی سطح هادی قرار گیرد.
انواع کلمپ و کاربرد آن ها
کششی
کلمپهای کششی کاربردهای خاصی دارند و بیشتر اوقات برای فیکس کردن دو یا چند قطعه بین دو فک مشخص به کارگرفته میشوند که این دو فک توسط پیچ و یا جوش به کلمپ متصل میشوند.
فشاری افقی
کلمپهای فشاری افقی نوع دیگری از کلمپهای ثابت هستند که با قرارگیری دسته در حالت افقی، فک متحرک به جلو حرکت میکند و قطعه را در محل مورد نظر ثابت میکند. از جمله کاربردهای این کلمپ میتوان به ثابت نگهداشتن پروفیلها در دستگاههای برش اشاره کرد.
دسته افقی
این نوع از کلمپها به دلیل تحمل فشار بالا و نوع اتصالشان بسیار پرکاربرد هستند. همان طور که از نام آن ها نیز مشخص است، هنگام بسته بودن، دسته در حالت افقی قرار می گیرد و فک متحرک پایین میآید و قطعه مورد نظر را نگه میدارد. از کاربردهای گسترده این نوع میتوان به فیکس کردن قطعات بر روی میز جوشکاری و میز دستگاه CNC اشاره کرد.
دسته عمودی
کلمپ های دسته عمودی از کاربردیترین نوع کلمپها هستند که توانایی ایجاد فشار بالا و تحمل فشار مناسبی دارند. در این نوع با قرار دادن دسته در حالت عمودی، فک متحرک پایین میآید و کلمپ بسته خواهد شد. فیکس کردن قطعه کار در دستگاههای فارسی بر، دور کن و دریلهای ستونی از جمله کاربردهای کلمپهای دسته عمودی است.
نکات ایمنی در زمان استفاده از کلمپ نجاری
در زمان استفاده از این قطعه مانند سایر ابزارآلات نجاری باید یکسری نکات ایمنی را مدنظر قرار دهید تا از آسیب دیدن به خودتان و همینطور آسیبرساندن به محصولی که دارید روی آن کار میکنید جلوگیری کنید مهمتر از هر نکتهی استفاده از دستکش ایمنی و عینک میباشد تا به دستها و چشمهایتان آسیب نرسد و نکته مهم دیگر این است که گیره نجاری این یا این ابزار را با توجه به ابعاد کر و مدلی که میخواهید در بیارید انتخاب کنید عامل بعدی که باید بار حتما توجه کنید این است که برای اینکه به سطح چوب آسیبی نرسد از پدهای فومی یا لاستیکی استفاده کنید یادتان باشد که اگر گیره ها آسیبدیده یا خم شده باشند برای کار کردن اصلا مناسب نیستند قبلاز محکم کردن قطعه کار باید متوجه شوید که گیره را در جای درست قرار دادید و فشار بهصورت یکسان به تمام بخشهای آن وارد میشود
درنهایت گیره را محکم ببندید از گیره تنها برای نگهداری موقت قطعات چوبی استفاده کنید و بهمحض پایان کار آن را باز نمایید بخشهای متحرک گیره را مرتباً روغنکاری نمایید و آن را بهخوبی تمیز کنید تا در حین کار اثری از روغن روی قطعه و چوب باقی نماند با رعایت هر کدام از نکات مهم در بالا نجاری کردن خیلی راحتتر میشود و شما میتوانید محصولی را در بیارین که نه به خودتان آسیب رساندهاید و نه به محصول یادتان باشد که حتما باید گیره نجاری مناسب انتخاب کنید در انتخاب گیره نجاری باید به قدرت و وزن گیره ابعاد آن نحوه استفاده راحتی استفاده و میزان باز شدن دهانه آن توجه زیادی کنید تا بتوانید خیلی ساده و راحت آن را به کار ببرید همچنین گیره نجاری با فشاری که به چوب وارد میکند جای میگذارد که باید آن را هم از بین ببرید.
راهنمای کار کردن با کلمپ
اگر شما به گیره نیاز دارید که حتما باید با دست به انکار کنید پیشنهادی که به شما میشود این است که از چسب آکواریوم بهجای گیره نجاری استفاده کنید تنها مشکل در کار با این دستگاهی میباشد که ابعاد مشخصی داشته و برای کارکردن با تخته چوب با ضخامت بالا یا دراز مناسب نیست نکته بعدی این است که بهره گرفتن از دسته ضد لغزش برای اینکه ابزارها در زمان کار سر نخورند خیلی مهم است اگر دست گیره نجاری که قرار است باهاش کار کنید زبر یا صورت باید از تکه پلاستیکی مثل دستکش آشپزخونه برای پوشاندن آن استفاده کنید تا بتواند خیلی ساده و راحت باهاش کار کنید نکته بعدیای که اهمیت دارد این است که نظم در کارگاههای صنعتی و نجاری و بهصورت کلی در همه زندگی اهمیت زیادی دارد شما میتوانید برای انجام این کار از فضای کارگاهی تان بهنحو احسن استفاده کنید.
یکی از آنها زیر میز نجاری است بر این کار میتوانید یکسری تکههای چوب وصل کرده به قسمت زیری وصل کنید تا محلی برای نگهداشتن گیره لوله و تنگ قاب باشد اگر میخواهید سرعت کارتان در زمان استفاده کردن از این قطعه بیشتر باشد پیچ دستی یکی از لوازم نجاری قدیمی میباشد که کاربردهای گوناگونی دارد در هر کارگاهی وجود دارد امکان ندارد در کارگاههای نجاری از آن استفاده نشود شما میتوانید با استفاده از چند پیچ دستی و میل بهراحتی تعدادی تخته چوب و کنار هم بذارید و استفاده از پیچ دستی نجاری خیلی ساده است و با آن میتوانید میزان ضخامت قطعه کار و تنظیم کرده و به همدیگر خیلی محکم ببندید.
موارد استفاده از کلمپ ها
- کلمپ در پزشکی
Clamp مورد استفاده در جراحی: بند ناف، لوزه (جهت بستن انتهای عروق و سایر بافت ها با نخ سیلک)، آلیس، ببکاک (جهت گرفتن بافت های نرم، غده های لنفاو و بافت روده)، ماسکیتو (برای جداسازی)، کلمپ زاویه قائمه، سرفین (جهت مسدود کردن عروق کوچک) و هموستات (جهت جلوگیری از خونریزی) از این نوع هستند.
Clamp مورد استفاده در دندان پزشکی: این نوع دارای انواع متنوع و برای موقعیت های مختلف طراحی شده است کلمپ های مورد استفاده در دندان پزشکی شماره هایی را به خود اختصاص داده اند. به طور مثال: ۲ (برای دندان های قدامی)، ۹ (برای دندان های قدامی و مفید برای پره مولرها)، ۱۴ (برای مولرها)، ۵۶ (در اکثر موقعیت ها و بیشتر مولرها) کاربرد دارند. - انواع کلمپ برق
Clamp برق، نوعی اتصال جداشدنی است که باز کردن پیچ ها می توان سیم ها را از هم جدا نمود. این نوع کلمپ که با نام کانتور شناخته می شود، براساس نوع به مسی، آلومینیومی و بی متال دسته بندی می شود. در شبکه های هوایی فشار ضعیف و فشار متوسط جهت اتصال سیم مسی و آلومینیومی به یکدیگر از کلمپ بی متال لستفاده می کنند. کلمپ آویز کلمپ آمپر متر و کامپ کشویی از این نوع هستند. - انواع کلمپ لوله
این نوع برای شکستگی و یا ترکیدگی لوله کاربرد دارد و بسته به سایز لوله از نوع Clamp تک فک (از قطر ۵۰ الی ۲۵۰ میلی متر)، دو فک (از قطر ۲۰۰ الی ۸۰۰ میلی متر) و سه فک (از قطر ۷۰۰ الی ۲۰۰۰ میلی متر) استفاده می شود. کلمپ نشت بند خطوط لوله، کلمپ لوله جفت کن ( جفت کردن لوله و شیر قبل از جوشکاری با هدف هم مرکز کزدن دو قطعه) و بیم کلمپ ها از انواع کلمپ لوله می باشند.