دریل مگنت یکی از تجهیزات حفاری قابل حمل است و برای سوراخکاری فلزات از آهنربای الکتریکی یا پایه آهنربای دائمی استفاده میکند. دستگاه دریل مغناطیسی ابزاری است که فلزات را با کمک ابزار برش و آهنربای الکتریکی سوراخکاری میکند. دریل اصلی یا مغزی یک ابزار برشی است که به دستگاه متصل میشود. دریل اصلی در داخل توخالی است و لبههای برش روی سطح و دندانههای آن قرار میگیرند.
این دستگاه همراه با سر مته مارپیچی، کاتر حلقوی، فرز، کاتر دوار و غیره ارائه میشود. موتور معکوس و کنترل سرعت متغیر برای ضربهزدن، خزینه مخروطی و ریمینگ از دیگر ویژگیهای آن هستند. میتوانید از آن برای فرزکاری در میزهای با پایههای متقاطع استفاده کنید. یکی از مهمترین مزایای دریل مغناطیسی این است که برای سوراخکاری در بخشهای دور از دسترس مناسب است و کاربر را به دردسر نمیاندازد.
اجزای تشکیل دهنده دریل مگنتی
دریل مگنت متشکل از چهار قسمت اصلی شامل پایه مغناطیسی، پایه دریل، موتور و میل محور (شفت مته گیر) است.
پایه مگنتی
پایه یک دریل مگنتی مجهز به یک آهنربای الکتریکی قدرتمند است تا بتوان به راحتی دریل و قطعه کار را به یکدیگر بچسباند. هنگامی که پایه مغناطیسی استفاده شود دستگاه با نهایت قدرت بر روی قطعه کار قفل میشود. پایه دستگاه را بر روی قطعه کار فلزی ثابت کرده و این به اپراتور کمک می کند تا در برابر قطعه کار یک موقعیت ثابت و بدون خطا داشته باشد.
آهنربای الکتریکی نقش مهمی در دریل مگنتی دارد، زیرا به ثبات دستگاه کمک می کند، اجازه نمی دهد دستگاه در حین سوراخ کاری قلاب کند، و این امکان را میدهد که دستگاه به صورت وارونه، افقی یا عمودی کار کند. به طور کلی، از یک دریل مگنت به طور مستقیم بر روی قطعه کارهای آهنی استفاده میشود، اما در عین حال با کمک دستگاه های بست، میتوان از آن برای قطعه کارهای غیر آهنی مانند فولاد ضد زنگ stainless steel و حتی لوله و ریل قطار نیز استفاده کرد.
پایه دریل
پایه دریل بدنه اصلی دریل مگنتی است که سوئیچ های الکتریکی موتور و آهنربا روی آن سوار می شوند. همچنین نشانگر آهنربا و PCB ها نیز روی پایه دریل نصب می شوند. بدنه دریل مگنت موتور و پایه مغناطیسی را نگه می دارد. دسته نگه دارنده قطعه کار نیز به بدنه متصل است. بدنه دریل مگنت به موتور اجازه میدهد تا در جهت عمودی روی قطعه کار حرکت کند. بدنه دریل مگنت همچنین نقش یک دستگیره را دارد که به کمک آن میتوان دستگاه را از یک مکان به مکان دیگر منتقل کند. عموما بدنه دریل مگنت از جنس آلومینیوم است.
موتور
موتور بخش اصلی یک دستگاه دریل مگنت است. موتور از نوع DC است. توان موتور بسته به توان مورد نیاز برای سوراخ کاری از ۸۰۰ وات تا ۲۳۰۰ وات متغیر است. برای ایجاد سوراخ با قطر بزرگ تر به موتور قدرتمند تری نیاز است. موتور مورد استفاده برای ماشین آلات سوراخ کاری دارای گزینه چرخش در جهت و خلاف جهت عقربه ساعت است. معمولاً، بخش الکترونیکی دستگاه برای کنترل سرعت و گشتاور روی خود موتور قرار دارند.
میل محور
در ماشین های سوراخ کاری میل محور با عنوان محور دوار یا سه نظام نیز شناخته میشود. میل محور نوعی گیره است که برای اتصال مته دریل استفاده میشود. در دریل های مگنت دو نوع سه نظام وجود دارد یکی با میل محور صنعتی (تنظیم دستی) و دیگری سه نظام با تعویض سریع. سه نظام های تعویض سریع برای اتصال مته دریل گزینه ای آسان و سریع هستند زیرا نیازی به بستن پیچ و فک به صورت دستی ندارند. میل محور یا سه نظام دارای انواع مختلفی نگهدارنده اسپیندل (مخروطی ماشین) مانند مخروطی مورس MT2 ، MT3 و MT4 است. سه نظام اجازه میدهد تا انواع مختلفی از مته ها دریل داخل آن فیکس شوند.
انواع دریل مگنت
دریل مگنت برقی (Electric)
رایج ترین نوع دریل های مگنتی، مدل برقی هستند. آن ها معمولا سبک، ارزان و در اندازه های مختلف در بازار به فروش می رسند. برای شروع کار تنها کافیست دریل را به یک منبع انرژی (پریز برق) وصل کنید.
دریل مگنت پنوماتیک (Pneumatic)
مدل پنوماتیک به جای جریان برق از هوای فشرده استفاده می کند. این مدل برای محیط هایی که دارای مواد قابل اشتعال بوده و حضور آب برای اجرای کار ایجاد مشکل می کند، مناسب است.
دریل مگنت هیدرولیک (Hydraulic)
مدل هیدرولیک با مدل های برقی و پنوماتیک کمی تفاوت دارد و معمولا در برنامه های کاربردی زیر آب استفاده می شود. در مدل هیدرولیک از سیستم حلقه بسته استفاده شده است، بدین منظور که از ورود آب به محفظه موتور جلوگیری می کند. این مدل گران ترین نوع دریل های مگنتی است.
دریل مگنت شارژی (Cordless)
فناوری جدیدی در دریل مگنت شارژی استفاده شده است. این نوع از دریل های مگنت بسیار گران هستند و حدودا دو برابر دریل های برقی مشابه قیمت دارند. این دریل ها با کیفیت و عملکرد بهینه و عمر طولانی و کاملا حرفه ای دارای باتری لیتیومی و پایه مغناطیسی بسیار قدرتمند می باشند.
موارد استفاده از دریل مگنتی
دریل مگنت به دلیل کارایی بالایی که دارد در موقعیت های مختلف و صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه با این صنایع بیشتر آشنا می شوید:
- در کارگاه های صنعتی تولیدی بزرگ که به دستگاه قوی و پر سرعت دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
- یکی دیگر از موار استفاده در ساخت و زیرسازی ریل قطار است.
- در صنعت اسکلت سازی در ساخت انواع پل و در ساخت انواع سوله از دریل های مگنتی استفاده می شود.
- صنایع خودرو سازی و ساخت کلیه وسایل حمل و نقلی یکی از صنعت های مهم و کاربردی است که نیاز به استفاده از دریل های پر قدرت مگنتی دارند.
- در حیطه ساخت و ساز ساختمان و برای سوراخکاری فلزها از دریل مگنتی استفاده می شود.
- استفاده کردن در صنایع نظامی
- به کار بردن در کارگاه های تولید قطعات فلزی
- استفاده و کاربردی بودن دریل مگنتی در کارگاه های جوشکاری و تراشکاری بزرگ
دریل مگنت چه کاربردی دارد؟
دریل مگنت در درجه اول برای کاربران در زمینه ساخت و ساز و صنایع مهندسی سنگین در نظر گرفته شده است. این ماشین آلات برای استفاده هم در محل پروژه و هم در کارگاه ها ایده آل هستند. دریل مگنت نه تنها برای سوراخ کاری با مته دریل مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه برای سوراخ کاری با مته ته کونیک توپر پیچشی، دندانه دار کردن (قلاویز زنی)، برقوزنی و خزینه زنی نیز گزینه مناسب و ایده آلی می باشد. زمانی که سوراخ کاری برای سوراخ هایی با قطر بیش از ۱۲ میلی متر انجام میشود باید به مته دریل توجه ویژه ای داشت.
طیف گسترده ای از دریل های مگنتی قابل حمل برای ایجاد سوراخ، تعمیر یا ساخت فولاد سازه ای وجود دارد. این ماشین آلات سبک و جدید همچنین می توانند در فروشگاه های تولیدی یا ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند. دریل مگنت با قابلیت تنظیم در هر دو حالت افقی و عمودی، همچنین با قدرت پنوماتیک یا هیدرولیکی برای استفاده در زیر آب و مکان های خطرناک در دسترس هستند.